Αμεση λειτουργια του Πειραματικου Γυμνασιου Λυκειου στην Κομοτηνη θελει το ΠΕΚΕΣ ΑΜΘ

Συνεργασίες με το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά και το παιδαγωγικό του ΔΠΘ προωθεί το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού
Να λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά το Πειραματικό Γυμνάσιο Λύκειο στην Κομοτηνή  θέλει το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Αν. Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο αναμένεται να καταθέσει τον φάκελο της πρότασης το επόμενο διάστημα στο Υπουργείο Παιδείας.
 
Αυτό γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Κέντρου να δώσει μια ώθηση τόσο στην επιμόρφωση, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όσο και να υποστηρίξει το εκπαιδευτικό έργο, σημείωσε ο οργανωτικός συντονιστής του κ. Νίκος Ανταμπούφης. 
 
Το ΠΕΚΕΣ είναι μια νέα δομή, που συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας, με αρκετά οργανωτικά προβλήματα, τα οποία μπορούν και ξεπερνούν μέσα από την εμπειρία και τα προσόντα των 34 συντονιστών εκπαίδευση  που δρουν σε αυτή την κατεύθυνση σημείωσε ο κ. Ανταμπούφης.
 
Ο σχεδιασμός είναι το ΠΕΚΕΣ να στεγαστεί στο παλιό Δημαρχείο της Αιγείρου, όμως ακόμα δεν έχει γίνει η μετακίνηση, γιατί όπως τόνισε πρόκειται για μια μεγάλη και δύσκολη διαδικασία, καθώς με την ίδρυση του ΠΕΚΕΣ υπήρξε η ταυτόχρονη παύση σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, κάτι που δημιουργεί περισσότερες επιπλοκές.
 
Παράλληλα βρίσκονται και σε αναμονή, μέχρι να ξεκαθαρίσει ο ρόλος που θα παίξουν το επόμενο διάστημα, μετά τις αλλαγές στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που προέκυψαν μέσα στο καλοκαίρι. Άλλωστε εκκρεμεί και η συζήτηση μιας προσφυγής που αφορά τα ζητήματα των πρώην Σχολικών Συμβούλων στο ΣτΕ τα αποτελέσματα της οποίας ενδεχομένως να παίξουν ρόλο στη μορφή που θα έχει η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χώρα μας.
 

Συνεργασίες και Πειραματικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής

 
Παρόλα αυτά η ανάγκη για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και την υποστήριξη γενικότερα του εκπαιδευτικού έργου είναι μόνιμη, και ως ΠΕΚΕΣ οφείλουν να έχουν ένα ετήσιο προγραμματισμό.
 
Οι πρώτες τους σκέψεις, για τους σταθερούς άξονες που θα τους απασχολήσουν όλη τη χρονιά, και έχουν να κάνουν με τις τάξεις μετάβασης από τη μία βαθμίδα στην άλλη, με το διαπολιτισμικό σχολείο, μιας και στην Περιφέρεια τα πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά εντοπίζονται σε πολλές περιπτώσεις, τόσο στη Θράκη όσο και στην Ανατολική Μακεδονία, καθώς και με το άνοιγμα της εκπαίδευσης προς την κοινωνία, μέσα από στοχευμένες συμφωνίες με επιστημονικούς φορείς που θα μπορέσουν να συνεισφέρουν στην υπόθεση της εκπαίδευσης τόσο πρωτοβάθμια όσο και δευτεροβάθμια.
 
Έτσι το ΠΕΚΕΣ ολοκληρώνει μια συμφωνία εργασίας με το ερευνητικό κέντρο Αθηνά και το παράρτημά του στην Ξάνθη, ενώ ο κ. Ανταμπούφης επισήμανε πως η πρόταση για μια ανάλογη συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.
 
Παράλληλα προχωρούν οι διεργασίες για να συμπληρωθεί ο φάκελος του αιτήματος προς το Υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση  Πειραματικού Γυμνασίου Λυκείου στην Κομοτηνή, που ελπίζουν πως θα μπορέσει να σταλεί μέσα στον επόμενο μήνα.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής ήδη έχει πάρει απόφαση παραχώρησης χώρου στο παλιό Γυμνάσιο Θηλέων, και ευελπιστούν πως θα ξεκινήσει η λειτουργία του, αν όλα πάνε καλά, από την επόμενη σχολική χρονιά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.