Αναστασης Σταυριανοπουλος: «Η Κομοτηνη δειχνει εμπρακτα πως αγαπαει τον ΓΑΣ και το μπασκετ»

«Ο κόουτς Λεμονίδης μας δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε στοιχεία ατομικού παιχνιδιού»

Ο Αναστάσης Σταυριανόπουλος, προερχόμενος από την Κόρινθο, ήδη έχει μπει για τα καλά στο κλίμα του ΓΑΣ Κομοτηνή, απολαμβάνοντας τους πρώτους μήνες παρουσίας στην πόλη μας.

Ο νεαρός σέντερ του ΓΑΣ Κομοτηνή ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Αρχίζει το Ματς» το πρωί της Παρασκευής και μίλησε για την παρουσία του στην ομάδα, για τις πρώτες του εντυπώσεις από την πόλη της Κομοτηνής και αποκάλυψε ποιο είναι το μυστικό της ομάδας, που δεν είναι άλλο από το κλίμα των αποδυτηρίων.

«Στον Λαγκαδά παρουσιάσαμε όλα αυτά που μας ζήτησε ο προπονητής μας»

ΠτΘ: Ξαφνιάσατε πολύ κόσμο με την εκτός έδρας επικράτηση επί του Ερμή Λαγκαδά. Το πιστεύατε εσείς που ήσασταν μέσα στην ομάδα;
Α.Σ.: Η αλήθεια είναι πως αν έβλεπε κάποιος την εικόνα των φιλικών θα πίστευε πως το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Παρόλα αυτά κάναμε πως όλα αυτά που μας είπε ο προπονητής μας, είχαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, τα καταφέραμε και συστηθήκαμε στην κατηγορία με τον καλύτερο τρόπο. Παρά τις απουσίες κάναμε εκπληκτικό ξεκίνημα και πήραμε ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

ΠτΘ: Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον κόσμο της Κομοτηνής
Α.Σ.: Ο κόσμος της ομάδας και της πόλης είναι στο πλευρό μας και δείχνει με κάθε ευκαιρία πως είναι στο πλευρό μας. Με έχει κάνει να αισθανθώ άνετα και δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον. Το γήπεδο ξέρω πως γεμίζει σε κάθε αγώνα οπότε είμαι σίγουρος πως θα έχουμε την απαιτούμενη ώθηση από τον 6ο παίχτη.

«Μας αρέσει το γρήγορο μπάσκετ και θέλουμε να βγάζουμε όλα αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση»

ΠτΘ: Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον φετινό ΓΑΣ;
Α.Σ.: Ο κόουτς είναι άνθρωπος που δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε κομμάτια του παιχνιδιού μας χωρίς να είμαστε δέσμιοι σε καλούπια. Μας αρέσει το γρήγορο μπάσκετ και ο κ. Λεμονίδης θέλει να πάρει από τον καθένα μας το καλύτερο. Κάναμε καλή προετοιμασία, δουλέψαμε σκληρά στο γήπεδο και στο γυμναστήριο και έχουμε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία οπότε μπορούμε όλα αυτά να τα παρουσιάσουμε στο παρκέ.

ΠτΘ: Ποιος είναι ο στόχος του ΓΑΣ για την φετινή αγωνιστική περίοδο;
Α.Σ.: Η ομάδα προέρχεται από άνοδο και είμαστε μία νέα ομάδα – τόσο ηλικιακά όσο και θέμα στελέχωσης. Υπάρχει ένας κορμός που απαρτίζεται από ντόπιους και φοιτητές και γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον. Δεν θα μπω στη διαδικασία της οριοθέτησης στόχου αλλά για μένα προτεραιότητα είναι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος του πρωταθλήματος να κάνουμε απολογισμό. Σε έναν μαραθώνιο ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει στο τέλος οπότε πρέπει να δουλέψουμε σκληρά μέχρι τέλους.

«Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι από τα δυνατά μας όπλα»

ΠτΘ: Ποιες είναι οι σχέσεις μεταξύ των συναθλητών σου;
Α.Σ.:
Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι από τα δυνατά μας όπλα. Είμαστε δεμένοι με τα παιδιά και κάνουμε παρέα εντός και εκτός γηπέδου. Δέσαμε και με τους μεγαλύτερους και μας βοηθούν οι μεγαλύτεροι σε αυτό, γιατί ξέρουν να διαχειριστούν όλες τις καταστάσεις. Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας και αυτό σίγουρα με βοήθησε στην πιο γρήγορη προσαρμογή.

ΠτΘ: Θα μπορούσες να συγκρίνεις την πόλη σου, την Κόρινθο με την Κομοτηνή;
Α.Σ.:
Είναι μικρό το χρονικό διάστημα που βρίσκομαι στην Κομοτηνή, βλέπω όμως οργάνωση! Ο κόουτς είναι δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε, η διοίκηση τρέχει για όλα και η τοπική κοινωνία βρίσκεται στο πλευρό μας. Το γεμάτο γήπεδο μας δίνει ώθηση και οι χορηγοί δείχνουν πως αγαπάνε το άθλημα. Συγκριτικά, ανάμεσα σε Κόρινθο και Κομοτηνή, νομίζω πως εδώ  ο ΓΑΣ και Κομοτηνή βρίσκονται σε πολύ καλύτερο σημείο.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.