Βροντερο μηνυμα για την προληψη του Καρκινου του Μαστου εστειλε η Κομοτηνη (+Gallery)

Μεγάλη η συμμετοχή στο περπάτημα ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού το απόγευμα της Παρασκευής

Το δικό τους μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού έστειλαν οι Κομοτηναίοι το απόγευμα της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου, με στόχο να αφυπνίσουν όλες τις γυναίκες πως δεν πρέπει να μείνει καμία χωρίς εξέταση, ψηλάφηση και μαστογραφία.

Έτσι, ξεκινώντας από την Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής, πολλοί φορώντας τα μπλουζάκια του Συλλόγου Καρκινοπαθών και φίλων «Δύναμη Ψυχής», που διοργάνωσε τη δράση, μετέφεραν το μήνυμα της αφύπνισης όλο το χρόνο, έχοντας μαζί τους και πολλά ροζ μπαλόνια, με μεγάλο χορηγό τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής και αρωγούς τόσο τη ΔΚΕΠΠΑΚ το Δήμο Κομοτηνής όσο και την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Οι συγκεντρωμένοι πέρασαν από τους εμπορικούς δρόμους της Κομοτηνής, που ετοιμαζόταν για την Λευκή Νύχτα, ενώ τόσο ο Δήμος Κομοτηνής όσο και το κτίριο της παλιάς Νομαρχίας είχαν φωταγωγηθεί ροζ, μεταφέροντας και αυτά το μήνυμα της πρόληψης.

Εκατοντάδες ήταν τα άτομα που έλαβαν μέρος σε αυτή την πορεία ευαισθητοποίησης. Ανάμεσά τους μέλη πολιτιστικών συλλόγων, όπως ο Σύλλογος Γυναικών Αιγείρου, αντιπροσωπείες φορέων και πολιτικοί του τόπου, όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, έχοντας στο πλευρό του τους αντιδημάρχους Γιάννη Μουρτίδη και Δημήτρη Πολιτειάδη και την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβερειάδου.

Ακολουθούν αποσπάσματα από δηλώσεις της προέδρου του συλλόγου “Δύναμη Ψυχής” κ. Ροδούλας Κοκκινάκη και του δήμαρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.