Τρεις συλληψεις διακινητων σε Καβαλα και Εβρο

Μετέφεραν παράνομα στη χώρα 14 άτομα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή (10 και 11-10-2019), στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, τρεις αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 40, 34 και 18 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις  διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.
 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Πέμπτης στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 40χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες. 
 
Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της Πέμπτης στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 18χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.
 
Στην τρίτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 34χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
 
Στον κόμβο Εξοχής το όχημα εξήλθε της Εγνατίας Οδού και ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης σε ελαστικό, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 34χρονο, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.
 
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου,  διαπίστωσαν ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες.
 
Κατασχέθηκαν συνολικά τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.