Τον διασημο drummer Ari Hoenig υποδεχεται η Μαρμελαδα

Έναρξη των χειμερινών live σε jazz ρυθμούς

Το πρώτο live της χειμερινή σεζόν της Μαρμελάδας είναι γεγονός! Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, στις 21:00 υποδέχεται τον διάσημο drummer Ari Hoenig από την Νέα Υόρκη για ένα jazz trio, που συμπληρώνουν ο Λάκης Τζήμκας στο κοντραμπάσο και ο Γιάννης Παυλίδης στην κιθάρα.

Ari Hoenig Bio

Ο Ari Hoenig (γεννημένος στις 13 Νοεμβρίου 1973 στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβανίας) είναι τζαζ ντράμερ, συνθέτης και εκπαιδευτικός γνωστός για την ασυνήθιστη και έντονη προσέγγιση του στο drumming, τονίζοντας περίπλοκους ρυθμούς σε άμεση αρμονία με άλλες ομάδες μελών. Ο Ari είναι ευρέως γνωστός για τη μουσική στην οποία παίζει και τη μοναδική του ικανότητα να τροποποιεί το βήμα ενός τυμπάνου χρησιμοποιώντας ακόμη και μέρη του σώματός του (όπως τα χέρια και οι αγκώνες του). Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική, μπορεί να παίξει οποιοδήποτε σημείωμα στη χρωματική κλίμακα, ουσιαστικά οποιοδήποτε μελωδία. Ο Ari έχει ηχογραφήσει 12 cd, έχει γράψει και δημοσιεύσει 3 εκπαιδευτικά βιβλία, 4 εκπαιδευτικά DVD και ένα βιβλίο τραγουδιών. Το συγκρότημά του Ari Hoenig πραγματοποιεί περιοδείες σε όλο τον κόσμο και προβάλλονται κάθε εβδομάδα στη θρυλικη τζαζ λέσχη Smalls στην Νέα Υόρκη. Ο Άρι έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως Pilc, Moutin, Hoenig, Shirley Scott, Jean Michel Pilc, Mike Stern, Kenny Werner, Joshua Redman, Wayne Krantz, Kurt Rosenwinkel, Richard Bona, Chris Potter κ.α.

Γιάννης Παυλίδης Bio

Ο Γιάννης Παυλίδης έζησε στη Στοκχόλμη το 1981-1990 και σπούδασε κοντά στον AlvaroIs Rojas (πιανίστας με τους: Josephine Baker, Grady Tate, Joe Farrell) και στον Ola Bengtson (επικεφαλής του Τμήματος Jazz, Stockholm Royal Academy). Το διάστημα 1990-1994 σπούδασε στο Berklee College of Music με μερική υποτροφία (Magna Cum Laude, Professional Performance Achievement Division Award) και διδάχτηκε κιθάρα από τον Jon Damian (δάσκαλος των Bill Frisell, Wayne Krantz, Kurt Rosenwinkel). Ακόμα, παρακολούθησε μαθήματα υπό την διεύθυνση των Rick Peckham, Hal Crook, Fred Lipsius (από το συγκρότημα Blood Sweat and Tears) και ιδιαίτερα μαθήματα με τον Jerry Bergonzi. Άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά το 1983 και από τότε έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ μουσικό φάσμα (Pop, Rock, Blues, Jazz, Ελληνική παραδοσιακή μουσική) σε χώρες όπως η Σουηδία, οι Η.Π.Α., η Σερβία, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αγγλία, με πολλαπλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, στην εθνική ελληνική τηλεόραση και σε διεθνή φεστιβάλ. Από το 2003 είναι κάτοχος MMus (Masters in Music Performance) από το Leeds University. Διδάσκει ως καθηγητής τα επίπεδα BA Jazz, BA Pop (principal studies, ensembles) στο Μουσικό Conservatoire του Leeds (2003-σήμερα). Τα τελευταία 10 χρόνια εμφανίζεται συχνά σε όλη την Αγγλία και την Ελλάδα, συμμετέχοντας σε περιοδείες και οργανώνοντας ηχογραφήσεις μαζί με διεθνούς βεληνεκούς μουσικούς.

Lakis Tzimkas Bio

Ο Λάκης Τζήμκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο ηλεκτρικό μπάσο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με το Μανώλη Σιδερίδη. Το 1994 συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Μουσικής στη Βιέννη, με τους Angus Thomas, Jonas Hellborg, Wayne Brasel κ.α., από όπου παρέλαβε ειδικό δίπλωμα δεξιότητος. Κατόπιν, το 1995, ξεκινάει σπουδές στο Art University of Graz, της Αυστρίας με ειδικότητα στο τζαζ κοντραμπάσο με καθηγητές τους Wayne Darling, Ewald Oberleitner και MarkDresser και στο υποχρεωτικό κλασικό κοντραμπάσο με τον Ewald Zimmerman. Από εκεί αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2000 με τον τίτλο MagisterArt. Έχει παίξει και περιοδεύσει στην Ευρώπη με μουσικούς όπως οι: Wayne Brasel, Mordy Ferber, Mark Murphy, Fritz Pauer, AngusThomas, Danny Hayes, Henry Robinett, Alan Jones, Sheila Jordan, Jon Hendricks, James Carter, Karl Ratzeer, Chicko Freeman, Andy Sheppard, Rex Richardson, Milcho Leviev, Jeff Boudreaux, Sanni Orasmaa, Ed Neumeister, Uli Rennert, Clyde Stubblefield, Joris Dudli, Rick Margitza, Adam Nussbaum, Richie Morales, Airto Moreira, Glen Ferris, Chuck Manning and Venchi Blagoev. Έχει συμμετάσχει επί σειρά ετών στην Big Band και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Πανεπιστημίου του Γκρατς περιοδεύοντας σε Αυστρία, Σλοβενία, Πολωνία και Σλοβακία. Επίσης, έπαιξε σε jazzclubs και φεστιβάλ στη Βιέννη, στο Graz, στο Rabbat, στο Μαρόκο, στη Βαρσοβία, στην Πολωνία, στο Μεξικό κα.. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα συνεργάζεται με εξαίρετους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής όπως οι Sakis Papadimitriou, Dimitrios Vassilakis, Νatassa Mare, Antonis Ladopoulos quartet, Tilemachos Moussasband, Trio Balkano, Apopsistrio, Bassto Bass, a contra bass duo with Nektarios Karantzis etc. Συγχρόνως διδάσκει σε διάφορα ωδεία ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο και τζαζ αρμονία.
 

Info

Είσοδος 5 ευρώ.
 
Κρατήσεις γίνονται μόνο σε άτομα που θα έρθουν εκτός Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.