Η επανασταση του ’21 σε Playmobil: Η πιο παιχνιδιαρικη εκθεση διδασκει στα παιδια ελληνικη ιστορια

Εγκαινιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και θα έχει ελεύθερη είσοδο.

Τo Εθνικό Ιστορικό Μουσείο γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, εγκαινιάζοντας την Κυριακή 13 Οκτωβρίου μια εντυπωσιακή έκθεση με φιγούρες Playmobil! Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση που απευθύνεται μεν σε παιδιά, αλλά και σε όλους εμάς που περάσαμε μεγάλο μέρος της παιδικής μας ηλικίας παίζοντας με τα υπέροχα αυτά παιχνίδια.

Η έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil» οργανώθηκε σε συνεργασία με ομάδα συλλεκτών και με τη στήριξη της γνωστής εταιρείας παιχνιδιών. Στον χώρο του μουσείου, παρουσιάζονται πάνω από 20 μικρά και μεγάλα διοράματα τα οποία απεικονίζουν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και γεγονότα της Επανάστασης του 1821.

Μεταξύ αυτών, τα παιδιά θα δουν τους πρόσφυγες της Πάργας, τον όρκο των Φιλικών, τον Αλέξανδρο Υψηλάντη να διαβαίνει τον Προύθο ποταμό, την Πολιορκία της Τριπολιτσάς και την έξοδο του Μεσολογγίου. Θα γνωρίσουν επίσης, περισσότερους από 80 πρωταγωνιστές της Επανάστασης, Έλληνες, φιλέλληνες και Οθωμανούς, άνδρες και γυναίκες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων. Όλοι τους αποδίδονται σε φιγούρες Playmobil και παρουσιάζονται στην έκθεση μαζί με το σύντομο βιογραφικό τους.
Τα παιδιά θα δουν τους πρόσφυγες της Πάργας, τον όρκο των Φιλικών, τον Αλέξανδρο Υψηλάντη να διαβαίνει τον Προύθο ποταμό, την Πολιορκία της Τριπολιτσάς και την έξοδο του Μεσολογγίου

Για την κατασκευή των διοραμάτων που υλοποίησαν οι συλλέκτες Γιώργος Αγγελίδης, Ντένης Βαγγόπουλος, Άγγελος Γιακουμάτος και Βασιλική Φατή έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 1300 φιγούρες και εξαρτήματα. Τις φιγούρες ειδικής κατασκευής που απεικονίζουν ιστορικά πρόσωπα σχεδίασε και κατασκεύασε ο Στέλιος Μυλωνάς, χρησιμοποιώντας υλικό από την δική του συλλογή.

Η έκθεση αποτελεί μέρος της σειράς εκδηλώσεων «1821 απηχήσεις στο σήμερα», οι οποίες εντάσσονται στις δράσεις που οργανώνει το Μουσείο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12:00. Από τις 15 Οκτωβρίου, η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη με Κυριακή από τις 9 το πρωί εώς τις 2 το μεσημέρι. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η έκθεση θα διαρκέσει έως και τον Μάιο του 2020.

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο βρίσκεται στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Σταδίου 13).

Πηγή: www.mama365.gr
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.