«Τι σημαινει εξορυξη και μεταλλουργια χρυσου για τον τοπο μας;»

Επιστημονικές θέσεις κατά της της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη στην εκδήλωση της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου

Την επιστημονική θέση κατά της εξόρυξης χρυσού στην Θράκη κατέθεσαν για ακόμα μια φορά, στην εκδήλωση- ομιλία που διοργάνωσε η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης-Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ) με τίτλο «Τι σημαίνει εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού για τον τόπο μας;» τέσσερις επιστήμονες, που βρίσκονται εδώ και 20 χρόνια στην πρώτη γραμμή του ζητήματος.
 
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι Γεώργιος Τριανταφυλλίδης, επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, Ιωάννης Τέντες, καθηγητής Βιοχημείας Τμήμα Ιατρικής ΔΠΘ, Τόλης Παπαγεωργίου, πολιτικός μηχανικός, Δάνος Σεργκενλίδης αναπληρωτής καθηγητής κτηνιατρικής ΑΠΘ.


 
Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών, ο Δήμος Κομοτηνής, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης, και η ΕΛΜΕ Ροδόπης.
 
Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών, καθώς και των τοπικών φορέων, όπως ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου, ο Βουλευτής Ροδόπη του ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μακρυγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Δημήτρης Λουρίκας, αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι κομμάτων, ενώ χαιρετισμό, λόγω της απουσίας του στο εξωτερικό απέστειλε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Αντώνης Γραβάνης.
 
Περισσότερα στο επόμενο φύλλο του ΠτΘ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.