Χ.Θεοχαρης: Γοητευμενος απο το ιστορικο μεγαλειο της Μαρωνειας

Κατατέθηκαν τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής από πλευράς του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών

Προσκαλεσμένος από τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, στα πλαίσια της περιοδείας του στην περιοχή, επισκέφτηκε το βράδυ της Δευτέρας, 14 Οκτωβρίου 2019, την Μαρώνεια. Μια επίσκεψη φορτισμένη με συμβολισμούς από το μεγαλείο και την ιστορία του τόπου που οδήγησε σε αποφάσεις για την τουριστική ανάδειξη, προβολή και αξιοποίησή του.

Σε δείπνο στην πλατεία του οικισμού, στο οποίο παρακάθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης και ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Χ. Μέτιος, κατατέθηκαν από τον Δήμο ουσιαστικές, τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα ιεραρχηθούν για να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησής τους. Το πλαίσιό τους θα συμφωνηθεί σε συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών που θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην Αθήνα.

Συγχρόνως ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. εξέφρασε την απόφαση του να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με την χρηματοδότηση εμβληματικών έργων που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιοχής.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.