Το βιβλιο του Σπυρου Πετρουλακη «Σασμος» παρουσιαζεται στην Κομοτηνη

Από τα Βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης» και τον Σύλλογο Κρητών Ροδόπης

Το βιβλίο του συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη με τίτλο «Σασμός» παρουσιάζουν την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στην Λέσχη Κομοτηναίων, τα Βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης» και οι εκδόσεις «Μίνωας», με την αρωγή του Συλλόγου Κρητών Ν.Ροδόπης “Ο Ψηλορείτης”.
 
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Λεύκη Σαραντινού (φωνή), ο Βασίλης Βαφειάδης (κιθάρα) και ο συγγραφέας (ούτι).
 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Γιάννης Γιαννακάκης θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ η Χρυσούλα Κυρατζόγλου θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου.
 
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 
Ο άντρας σηκώνει το χέρι του και σημαδεύει. Οι επτά πυροβολισμοί που ακούγονται ωχριούν μπροστά στην κραυγή του παιδιού: «Πατέρα…». Αλήθεια ή πλάνη; Τυχαίο γεγονός ή βεντέτα; Οι καταστάσεις περιπλέκονται και παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή. Ακολουθεί δεύτερος θάνατος – αυτήν τη φορά μια γυναίκα. «Τις γυναίκες και τα κοπέλια δεν τα σκοτώνουν. Αλλού να ψάξετε για τον φονιά. Όχι στη βεντέτα…» Τα λόγια των μυστών ακούγονται ουτοπικά. «Πάρε την κοπελιά μας και αλαργέψετε αμέσως από την Κρήτη. Δεν θα αργήσει να γίνει κι άλλο κακό. Φύγετε…» Μια μάνα μαζί με την κόρη της, εν μία νυκτί, εξαφανίζονται από προσώπου γης.
 
Ένα κλειδί μένει κρεμασμένο στην πρόκα του τοίχου και μια μαντινάδα στέκει ατελείωτη. Όρη και θάλασσες, τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, η θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία. Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό;
 

Λίγα λόγια τον συγγραφέα

 
Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Έζησε στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, από τα οποία κατάγεται. Ασχολείται με τη μουσική επαγγελματικά, παίζοντας ούτι, τραγουδώντας, γράφοντας μουσικές και στίχους για εκείνον και όλο τον κόσμο. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο fm 91,5 στα Χανιά. Τις καλύτερες ώρες του τις περνάει παίζοντας με τα παιδιά του, την Ειρήνη εννέα ετών που τον διαβεβαιώνει ότι «εγώ θα βαριόμουν να διαβάσω τόσο μεγάλο βιβλίο», και τον Κωνσταντίνο, επτάχρονο κυνηγό δεινοσαύρων και άλλων μοχθηρών δράκων. Γράφει και αφηγείται παραμύθια πειράζοντας τον κόσμο. Ανακατεύει τα πράγματα και είναι αυτός που βάζει τους ψύλλους στα άχυρα. Είναι προπονητής και Πανελληνιονίκης στο Taekwondo, όπου κατέχει 6 Dan. Έχει ασχοληθεί με τη φωτογραφία, την αναρρίχηση και τις καταδύσεις. Το πρώτο του CD με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών είναι στα σκαριά.
 
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Το παράθυρο της Νεφέλης (2014), Η εξομολόγηση (2015), Η Παναγιά της φωτιάς (2016), Το τελευταίο δαχτυλίδι (2017), Αμαλία (2018), καθώς και τα βιβλία του για παιδιά Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα (2014), Ο θησαυρός του Κυβερνήτη (2015), Η συνταγή της ευτυχίας (2016) και Το Αθάνατο Νερό (2019).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.