Μαθηματα του Τμηματος Παρευξεινιων θα μπορουν να παρακολουθουν πολιτες

Ενεργοποίηση του θεσμού του «Ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων»

Η Συνέλευση του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών αποφάσισε στη συνεδρίασή της την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 να υλοποιήσει τον θεσμό του «Ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων», όπως εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος. Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Τμήματος, τη σύνδεση με την τοπική κοινωνία και την υποστήριξη πρακτικών διά βίου εκπαίδευσης δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να παρακολουθήσει πανεπιστημιακά μαθήματα με βάση τα προσωπικά του ενδιαφέροντα.
 
Συγκεκριμένα, για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, προσφέρονται τα ακόλουθα μαθήματα:
 
1. Η ελληνορθόδοξη μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, εξάμηνο Γ΄, διδάσκων: Πασχάλης Βαλσαμίδης, Επίκουρος Καθηγητής
2. Πληροφορική Ι – Εισαγωγή στην πληροφορική, εξάμηνο Α΄, διδάσκουσα: Κερατσώ Γεωργιάδου, ΕΔΙΠ
3. Πληροφορική ΙΙΙ – Μεθοδολογία της έρευνας με τη χρήση Η/Υ, εξάμηνο Γ΄, διδάσκουσα: Κερατσώ Γεωργιάδου, ΕΔΙΠ
4. Διδακτική της λογοτεχνίας, εξάμηνο Ε΄, διδάσκουσα Μαρία Δημάση, Καθηγήτρια
5. Εισαγωγή στη Γλωσσολογία, εξάμηνο Α΄, διδάσκουσα: Ευαγγελία Θωμαδάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
6. Βουλγαρική γλώσσα Ι, ΙΙΙ, εξάμηνα Α΄ και Γ΄ αντίστοιχα, διδάσκουσα: Χριστίνα Μάρκου, Επίκουρη Καθηγήτρια
7. Εκμάθηση της ποντιακής διαλέκτου Ι, εξάμηνο Γ΄, διδάσκων Ηλίας Πετρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, συνδιδάσκουσα Ιωάννα Σιταρίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. 
 

Info

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση που επισυνάπτεται και να την αποστείλουν στο e mail [email protected] μέχρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019. Μπορούν να επιλέξουν, αριθμώντας με σειρά προτεραιότητας τις επιλογές τους, μέχρι 3 μαθήματα.

Επισημαίνεται ότι οι Ακροατές Πανεπιστημιακών Μαθημάτων δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις, ούτε στις εργαστηριακές κλινικές ή φροντιστηριακές ασκήσεις και δεν δικαιούνται των φοιτητικών παροχών(δελτίο φοιτητικού εισιτηρίου, σίτιση, περίθαλψη, βιβλία, κ.λπ.).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.