Το βιβλιο της Κατερινας Καριζωνη «Το Λυκοφως του Αιγαιου» παρουσιαζεται στην Κομοτηνη

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων

Την παρουσίαση του νέου της μυθιστορήματος  «Το Λυκόφως του Αιγαίου», θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7μ.μ στη Λέσχη Κομοτηναίων (Ελευθερίου Βενιζέλου 52), η συγγραφέας Κατερίνα Καριζώνη, σε συνεργασία με το  Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο και τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Με την κ. Κατερίνα Καριζώνη, θα συνομιλήσει η συγγραφές-ιστορικός Λεύκη Σαραντινού, ενώ θα  ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
 

Σχετικά με το βιβλίο
 
«Αιγαίο, 17ος αιώνας, ο αιώνας της πειρατείας. Ο πειρατής Ιωάννης Κάψης γράφει ιστορία στη θάλασσα. Απελευθερώνει τη Μήλο από τον οθωμανικό ζυγό. Στέφεται βασιλιάς, αλλά ένας μεγάλος έρωτας με την κόρη του κυβερνήτη του νησιού σημαδεύει τη ζωή του. Την ίδια περίοδο Δυτικοί και κυρίως Μαλτέζοι πειρατές κατακλύζουν το Αρχιπέλαγος, που αποτελεί πεδίο σύγκρουσης θρησκειών και συμφερόντων. Μεγάλοι πειρατές όπως ο Ουγκώ ντε Κρεβελιέ, οι αδελφοί Τεμερικούρ, ο Μιχελής Μανιάτης, ο Άγγελος Μαρία Βιτάλι και άλλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την οθωμανική απειλή. Το Αιγαίο παραμένει το μήλον της έριδος ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Μάχες, συνωμοσίες και προδοσίες καθορίζουν ένα άγριο παιχνίδι κερδοσκοπίας και κυριαρχίας.
 
Ένα μυθιστόρημα εποχής, ένα πανόραμα ιστοριών από τη θρυλική ζωή και τη δράση των Ελλήνων και των ξένων πειρατών. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, στα νησιά του Αιγαίου και στις δοξασίες τους».
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.