Αγιασμος απο τους προσκοπους της Αλεξανδρουπολης

Επετειακό λογότυπο για τα 110 χρόνια Ελληνικού προσκοπισμού

Αγιασμό για την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς θα πραγματοποιήσει το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης , στην εστία του που βρίσκεται Δήμητρας 19, εντός του χώρου του πρώην Νοσοκομείου την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στις 12 το πρωί, προσκαλώντας τα μέλη και τους φίλους του Προσκοπισμού να παρευρεθούν.
 
Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμος.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 ο Ελληνικός Προσκοπισμός θα γιορτάσει τα 110 χρόνια του. Για περισσότερο από έναν αιώνα, χιλιάδες Πρόσκοποι εθελοντές, μέσα από ένα συνεχώς εξελισσόμενο παιδαγωγικό πρόγραμμα που στηρίζεται στην επαφή με τη φύση και στην αξία των ανθρώπινων σχέσεων, αναπτύσσουν και αναδεικνύουν προσωπικότητες που ξέρουν να λειτουργούν ως υπεύθυνοι πολίτες και συνειδητά αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο μέσα στην κοινωνία. Η Προσκοπική Κίνηση ξεπερνώντας τα 100 χρόνια ζωής και στην Αλεξανδρούπολη, μπορεί να χαρακτηρίζεται υπεραιωνόβια, αλλά η ουσία της καθώς και το περιεχόμενο του προγράμματος που προσφέρει στα παιδιά και στους νέους της πατρίδας μας, είναι πιο φρέσκο και πιο καινοτόμο από ποτέ.
 
Εξ ου και δημιούργησε ειδικό λογότυπο, το οποίο κάνει άμεση αναφορά στο προσκοπικό κοντάρι που στήριξε τις περιπέτειες όλων των νέων εδώ και 110 χρόνια. Ενός κονταριού που γιγαντώθηκε μέσα από το προσκοπικό πρόγραμμα, τα 110 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία και τα εκατοντάδες χιλιάδες χαμόγελα των παιδιών που μεγάλωσαν και ωρίμασαν μέσα στην προσκοπική οικογένεια! Αυτό το προσκοπικό κοντάρι είναι ζωντανό, έγινε πανύψηλο δέντρο, δάσος, για να δώσει τα δύο πρώτα ψηφία του γενέθλιου αριθμού μας. Ο αριθμός «0», ένα αφαιρετικό περίγραμμα φύλλου, σύμβολο των αναρίθμητων δράσεων των Προσκόπων στη φύση, φιλοξενεί στην κάτω δεξιά γωνία του, μονόχρωμο το προσκοπικό τριφύλλι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.