Ο Αργυρης Χουρμουζελης νεος Περιφερειακος Συμπαραστατης του Πολιτη

Ομόφωνη η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – Απείχε η Λαϊκη Συσπείρωση

Ο κ. Αργύρης Χουρμουζέλης, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης και αντιπρόεδρος του είναι ο νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση που έλαβε πριν από λίγα λεπτά το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα και με τα όσα ορίζει η διαδικασία κατατέθηκαν δύο αιτήσεις για την θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη, με την θέση να διεκδικεί και ο κ. Αχιλλέας Γιαγκίνης, επίσης δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, ο οποίος ωστόσο στην έναρξη της διαδικασίας παίρνοντας τον λόγο απέσυρε την υποψηφιότητά του, όπως εξήγησε για την διευκόλυνση της διαδικασίας, δεδομένης και της υποψηφιότητας του κ. Χουρμουζέλη τον οποίο χαρακτήρισε ως «αξιαγάπητο και άξιο συνάδελφο».
 
Το σώμα του περιφερειακού συμβουλίου έκανε ομόφωνα αποδεκτή την υποψηφιότητα του κ. Χουρμουζέλη, πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η οποία απείχε από την διαδικασία ο οποίος πριν από την σχετική ψηφοφορία τόνισε πως «έχω την γνώση, έχω την θέληση και θεωρώ και την εμπειρία να ανταποκριθώ στα καθήκοντα της θέσης» δηλώνοντας υπέρμαχος της εξωδικαστικής επίλυσης των υποθέσεων καθώς όπως εξήγησε «το μόνο που αφήνουν όσες υποθέσεις φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες είναι τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος».

Μετά το πέρας της διαδικασίας και αφού την υποψηφιότητα του κ. Χουρμουζέλη χαιρέτησαν το σύνολο των επικεφαλής των παρατάξεων, ο νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη ευχαρίστησε το σώμα για την επιλογή. 

Οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, βάσει νόμου, είναι οι εξής:

  • Υποδοχή των καταγγελιών άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας .
  • Διαμεσολάβηση για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τις ανωτέρω καταγγελίες.
  • Υποχρέωση έγκαιρης απάντησης (έγγραφης ή ηλεκτρονικής) εντός 30 ημερών στους διοικουμένους.
  •  Σύνταξη ετήσιας έκθεσης απολογισμού πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και παρουσίασης από τον ίδιο και συζήτησης στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  • Διατύπωση προτάσεων βελτίωσης διοίκησης της Περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του όσο και σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τον ίδιο.

Η θητεία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία των περιφερειακών αρχών.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.