Να επανασυνδεθει με το κοινο της μεγαλης Δημοκρατικης παραταξης θελει το ΚΙΝΑΛ

Οργανωτική ολομέλεια του ΚΙΝΑΛ στη Ροδόπη ενόψει της Συνδιάσκεψης του Νοεμβρίου

Μιχάλης Τζελέπης: «Το ΚΙΝΑΛ είναι η πολιτική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί την ψυχή και τη ραχοκοκαλιά του»

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο κ. Μιχάλης Τζελέπης, πρώην βουλευτής Σερρών του ΚΙΝΑΛ με αφορμή οργανωτική ολομέλεια του Κινήματος Αλλαγής στη Ροδόπη, ενόψει της μεγάλης πολιτικής συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.
 
Ο κ. Τζελέπης ανέλυσε την πολιτική κατάσταση όπως τη βλέπει το ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας πως το 8,15 των εθνικών Εκλογών, που πέτυχαν παρά το κλίμα έντονης πόλωσης, αποτελεί αφετηρία για να επανασυνδεθούν με τον κόσμο της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.
 
Θεωρεί δε πως τους πειραματισμούς και την ανετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, διαδέχτηκε μια άτολμη ΝΔ χωρίς στόχευση για το πώς θα βγει η χώρα γρηγορότερα από την κρίση

Καίριες απαντήσεις για τα προβλήματα από το ΚΙΝΑΛ

Ο κ. Τζελέπης τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών της 7ηςΙουλίου μπορεί να έχει πολλές αναγνώσεις, ιδιαίτερα για τον χώρο τους.
 
Ειδικά για το ΚΙΝΑΛ αποτελεί αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι είναι καθαρά τρίτη δύναμη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, με αύξηση των εκλογικών του δυνάμεων κατά 30%.
 
Όμως παρότι αντιστάθηκαν και έδωσαν ένα δυνατό αγώνα στην πόλωση που επικράτησε από τις Ευρωεκλογές μέχρι τις Εθνικέςεκλογές, δεν κατάφεραν να φέρουν ένα αποτέλεσμα που θα ήταν ικανοποιητικό για αυτούς και να τους δώσει μια καλύτερη αφετηρία ώστε να είναι ο καταλύτης σε σχέση με την εκπροσώπηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.
 
Παρόλα αυτά το 8,1% που πέτυχαν αποτελεί ένα σημείο εκκίνηση για να συνδεθούν ξανά με τον κόσμο, και μέσα από ένα προγραμματικό, πολιτικό, ταυτοτικό διάλογο, για το ποιοι θέλουν να είναι πολιτικά σε αυτή την συγκυρία.
 
Αυτό γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο, με απώτερο στόχο την πολιτική προγραμματική Συνδιάσκεψη που θα γίνει στο τέλος Νοεμβρίου, όπου «επιβάλλεται να ξεκαθαρίσουμε την ταυτότητά μας, δίνοντας καίριες απαντήσεις στα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης».
 
Πλέον έχουν καθιερώσει και την κάρτα μέλους, με την οποία τα μέλη θα μπορούν να ψηφίζουν, να είναι υποψήφιοι, και θεωρούν πως θα ανταποκριθούν ώστε το ΚΙΝΑΛ να αποκτήσει μέσα από την δύναμη της βάσης και των μελών του και την οικονομική αυτοτέλεια που χρειάζεται.

Συνέχεια του ΠΑΣΟΚ το ΚΙΝΑΛ

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η συνάντηση στην Κομοτηνή, για να συζητήσουν αυτό τον προγραμματισμό, που πηγαίνει πέρα από το Νοέμβριο στον Ιανουάριο στη θεσμική οργάνωση του ΚΙΝΑΛ με την εκλογή νέων οργάνων σε τοπικό και νομαρχιακό επίπεδο, καταλήγοντας στο Συνέδριο Νεολαίας του ΚΙΝΑΛ την άνοιξη.
 
«Το ΚΙΝΑΛ είναι η πολιτική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί την ψυχή και τη ραχοκοκαλιά του» σημείωσε, και γιορτάζοντας στις 18 Οκτωβρίου τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έγινε το 1981, επιβεβαίωσαν πως 38 χρόνια μετά, συνεχίζουν στην ίδια πολιτική διαδρομή, και την παρακαταθήκη που άφησε το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ο κόσμος, πίστεψε, ακολούθησε και δεν προδόθηκε.
 
Αυτή η επικοινωνία, που θα επιδιώξουν να κάνουν πλέον σε κάθε δήμο, οριστικοποιώντας την ταυτότητά τους ως Σοσιαλιστές Σοσιαλδημοκράτες, πολιτικά φιλελεύθεροι, συνδεόμενοι με τη μεταρρυθμιστική Αριστερά και την Οικολογία, θα πρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό γενικότερα, και ιδιαίτερα στην προοδευτική παράταξη, απέναντι σε οτιδήποτε ψευδεπίγραφο εξαπάτησε τους δημοκρατικούς πολίτες που διαχρονικά πίστευαν σε αυτή την παράταξη.

Μετά τους πειραματισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, η άτολμη ΝΔ

Ο κ. Τζελέπης τόνισε πως τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την εξουσία, έχουμε τοποθετήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών, ότι δεν ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν, κάτι που δείχνει, ανέφερε, πως πειραματίστηκαν εις βάρος του ελληνικού λαού, παίζοντας επάνω στο θυμικό του, στην οργή και το θυμό του για τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, κάνοντας «ρεσάλτο στα ανάκτορα, μόνο και μόνο για να πάρουν υπουργικούς θώκους, κάτι που πλήρωσε ο ελληνικός λαός, με ένα αχρείαστο τέταρτο μνημόνιο, ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο, με δέσμευση της περιουσίας του ελληνικού λαού στο υπερταμείο για 99 χρόνια».
 
Αυτές τις δεσμεύσεις, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις αυταπάτες της και την «ανετοιμότητα» της έκανε, τις ακολουθεί και η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, που όπως φαίνεται, ως κυβέρνηση, δεν έχει στόχευση στοπώς θα βγει η χώρα γρηγορότερα από την κρίση, αποδεσμεύοντας τη χώρα από τη θηλιά των πολιτικών εις βάρος του ελληνικού λαού που επέβαλλε η προηγούμενη κυβέρνηση.
 
Αυτή τη στιγμή όμως βλέπει μια κυβέρνηση που προσπαθεί να ισορροπήσει, και δεν θέτει καίρια ζητήματα ανατροπής αυτών των πολιτικών στους Ευρωπαίους και τους δανειστές.
 
Η ΝΔ προεκλογικά, έταξε τα πάντα στους πάντες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα, «κλέβοντας» ένα μέρος του προγράμματός τους, όχι μόνο τις θέσεις, αλλά και με σχέδια νόμου που είχε καταθέσει πρώτη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ, για την ανακούφιση όσων σήκωσαν τα μεγαλύτερα οικονομικά βάρη και να αποκατασταθούν αδικίες.
 
Μάλιστα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάλυψε τη διακυβέρνηση Καραμανλή, όταν και διπλασιάστηκε το δημόσιο χρέος και τριπλασιάστηκε η φαρμακευτική δαπάνη, ενώ τώρα η κυβέρνηση ΝΔ για να ανταποδώσει, καλύπτει την αστοχία της διαπραγμάτευσης της δημιουργικής ασάφειας και των αυταπατών του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Αυτό γίνεται γιατί, σύμφωνα με τον κ. Τζελέπη, και οι δύο επιθυμούν να ενισχύσουν τον δικομματισμό.
 
Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια κυβέρνηση, και πλέον θα αποκαλυφθεί ποιος ήταν, τι πρεσβεύει, πώς κυβέρνησε τη χώρα και οι επιπτώσεις σε αυτή.
 
«Δεν μπορεί να λέει πλέον ότι είναι tabula rasa, έχουμε την κυβερνώσα αριστερά που στην πράξη, επί τέσσερα χρόνια, ευτέλισε τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς και την καταρράκωσε, δεν θα την αφήσουμε να κάνει αυτό και στην κεντροαριστερά και τον προοδευτικό χώρο» τόνισε, για αυτό και έχουν ξεκινήσει αυτή την πορεία ενημέρωσης προς τον ελληνικό λαό για όσα έγιναν.
 
Άλλωστε θεωρεί πως οφείλουν να κάνουν αυτή την προσπάθεια για να ενημερώσουν το ελληνικό λαό, και πιστεύουν πως αυτός θα τους ακούσει, γιατί ένα κόμμα δεν έχει λόγο ύπαρξης μόνο για τα στελέχη του, αλλά μόνο αν είναι χρήσιμο για τη χώρα, και τα θετικά ξεπερνούν τα αρνητικά κατά πολύ. Εξ ου και πιστεύουν ότι ο κόσμος θα τους ακούσει γιατί το ΚΙΝΑΛ έχει πολλά ακόμα να δώσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.