Οι μικροι συμπολιτες μας εμαθαν για την υγιεινη διατροφη με την συμβολη της ομαδας «Ανεμοσκορπισματα»

Μία πρωτότυπη παιδική παράσταση διοργάνωσε το Kosmopolis στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας διατροφής

Το περασμένο, Σάββατο 26 Οκτωβρίου, ήταν η παγκόσμια ημέρα διατροφής. Στο πλαίσιο της σωστής διαπαιδαγώγησης των μικρών πολιτών για την υγιεινή διατροφή, η ομάδα «Ανεμοσκοσπίσματα», με πρωτοβουλία της διεύθυνσης του εμπορικού κέντρου Kosmopolis, διοργάνωσε μια διασκεδαστική, ξεκαρδιστική, μα πάνω από όλα εκπαιδευτική παράσταση με τίτλο «Το Καρότο και το Μπιζέλι», στον προαύλιο χώρο του εμπορικού. Οι μικροί μάγειρες μετά από τρελό χορό, τραγούδι, αστεία και παιχνίδι με τα δύο ανθρωπόμορφα φρούτα,  το Μπιζέλι και το Καρότο, έμαθαν μόνοι τους να «μαγειρεύουν» το δικό τους υγιεινό φαγητό από πλαστελίνη και να φροντίζουν από δω και πέρα για την διατροφή τους.
 

Η τρίτη στη σειρά δράση σε συνεργασία με το Kosmopolis


 
Τα «Ανεμοσκορπίσματα» είναι μια ομάδα εμψυχωτών με έδρα την Θεσσαλονίκη που φέτος κλείνει 20 χρόνιά λειτουργίας. Σύμφωνα με τον Σταύρο Καρατζά, που υποδύθηκε στην παράσταση το Μπιζέλι, τα εύσημα ανήκουν στο Kosmopolis, καθώς τα «ανεμοσκορπίσματα» υλοποιούν την σκέψη των δράσεων για τα παιδιά, στην προσπάθεια του εμπορικού κέντρου να απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά που επισκέπτονται τον χώρο με τους γονείς τους. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά συνεργασίας, αλλά αυτόν τον χρόνο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί άλλες 2 συμμετοχές της ομάδας «ανεμοσκορπίσματα», εκ των οποίων η πιο πρόσφατη ήταν στις εκδηλώσεις της Λευκής Νύχτας. «Το Καρότο και το Μπιζέλι» είναι η τρίτη στη σειρά δράση που γίνεται σε συνεργασία με το Kosmopolis, όπως ενημέρωσε ο κ. Καρατζάς.
 

«Οι δράσεις προσαρμόζονται ώστε να περνούν μηνύματα μέσα από το αστείο και τη θεατρική νότα»


 
Η ομάδα ξεκίνησε από το μηδέν και πλέον έχει γνωστοποιήσει την δράση της σε όλη την Ελλάδα, καθώς έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς δήμους όλα αυτά τα χρόνια, υπογράμμισε ο κ. Καρατζάς. Απαρτίζεται από περίπου 15 άτομα με υπεύθυνους τον κ. Γιώργο Λούγαρη και την Αλεξάνδρα Ράντου. «Ο Γιώργος και η Αλεξάνδρα είναι πάρα πολύ άξιοι και έχουν την ικανότητα, όχι μόνο να γεννούν ιδέες, αλλά και να τις επεκτείνουν σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, που δεν υπάρχει τουλάχιστον στα ελληνικά δεδομένα», σχολίασε ο ίδιος.  Συμπληρώνοντας, το μέλος της ομάδας «Ανεμοσκορπίσματα», ανέφερε πως οι δράσεις προσαρμόζονται όσο δυνατόν καλύτερα γίνεται, ώστε να περνούν από τη μία ένα μήνυμα και ταυτόχρονα να ικανοποιούνται από την άλλη και τα παιδιά, μέσα από το αστείο και τη θεατρική νότα.

«Τα παιχνίδια εξελίσσονται και ανανεώνονται διαρκώς με πολύ μελέτη και δουλειά»

 

Παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο, η Ατλαντίδα Κουτσοβαγγέλη, η οποία υποδύθηκε το Καρότο, δήλωσε πως οι εγκέφαλοι της ομάδας είναι πολύ έμπειροι στην δουλειά τους. Στην ομάδα πάρα από το ότι μαθαίνουν ωφέλιμους τρόπους προσέγγισης της παιδικής ψυχοσύνθεσης, η κ. Κουτσοβαγγέλη τόνισε, ότι βασικό μέλημα της ομάδας είναι να είναι πάντα συντονισμένη με τις εξελίξεις, σε ό,τι συμβαίνει στον τομέα της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας. «Όλα τα παιχνίδια εξελίσσονται και ανανεώνονται κάθε χρόνο με πολύ μεγάλη μελέτη και δουλειά, έτσι ώστε να είναι αυτό που χρειάζεται για το παιδί», συμπλήρωσε η ίδια.
 

Στις 16 Νοεμβρίου νέο ραντεβού στο εμπορικό κέντρο

 
Ο κ. Καρατζάς εκτίμησε ότι «είναι ό,τι καλύτερο για εμάς όταν φεύγουμε από την πόλη μας, την Θεσσαλονίκη, γιατί ερχόμαστε σε κόσμο που δεν μας γνωρίζει και αγκαλιάζει εν τέλει το έργο μας». Άλλωστε δεν είναι η τελευταία επίσκεψη των «Ανεμοσκορπισμάτων» στην Κομοτηνή. Στις16 Νοεμβρίου δίνουν ραντεβού ξανά στοKosmopolis, με νέα παράσταση για τα παιχνίδια του παρελθόντος. Συγκεκριμένα η παρουσίαση θα έχει επίκεντρο τα σχεδόν παραμελημένα και ξεχασμένα παιχνίδια της αλάνας σε μια εποχή όπου η ψηφιακή εποχή εμποδίζει όλο και περισσότερο την επαφή του παιδιού με τις χαρές του έξω κόσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.