Συλληψεις τριων διακινητων σε Εβρο και Ξανθη

Προωθούσαν παράνομα στη χώρα 33 άτομα

Συνελήφθησαν την 27η και 28η 10 2019, στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ξάνθης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 38, 31 και 27 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα τρεις μη νόμιμους μετανάστες.
 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το βράδυ της Κυριακής, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 38χρονο διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.
 
Επιπλέον κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου και τον 31χρονο, ο οποίος όπως προέκυψε οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε προηγουμένως μεταβεί μαζί με τον 38χρονο συνεργό του στην περιοχή του Έβρου, όπου επιβίβασαν στο παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο τους μη νόμιμους μετανάστες.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της Δευτέρας, σε επαρχιακή οδό της Ξάνθης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, συνέλαβαν τον 27χρονο διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα, με αυτό, στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.
 
Σημειώνεται ότι ο 27χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδηγήσεως.
Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και Ξάνθης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.