«Ανασα» μεσω προγραμματος για τις μελετες του Δημου Μαρωνειας-Σαπων

Θα επιδοτηθεί με 85.000 ευρώ για την εκπόνηση και ωρίμανση μελετών

Τη συμμετοχή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ» Β’ ΔΡΑΣΗ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου.
 
Η συνολική επιχορήγηση δεν μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 85.000 ευρώ, σύμφωνα με την πρόσκληση, και καλύπτει τη δαπάνη του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για την εκπόνηση μελέτης ή μελετών και την ωρίμανση του έργου στο οποίο αφορά η μελέτη, που περιλαμβάνει την υποστήριξη όλων των επιμέρους διαδικασιών ωρίμανσής του.
 
Οι προτάσεις που θα υποβληθούν, θα πρέπει να αναφέρονται σε έργα υποδομής ή έργων γενικού ενδιαφέροντος που θα υπηρετούν τις ευρύτερες ανάγκες των Δημοτών, ενώ η εκτέλεση του έργου, στο οποίο αφορά η επιχορηγούμενη μελέτη, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020, (δηλαδή το 2023), ανεξάρτητα από τον τρόπο και τη μορφή χρηματοδότησης. Σε διαφορετική περίπτωση η επιχορήγηση θα παρακρατείται από τους ΚΑΠ της επόμενης χρονιάς.
 
Να σημειωθεί πως, μέσω αυτής της επιχορήγησης, ελπίζει η δημοτική αρχή πως θα προχωρήσει αρκετές μελέτες, τις οποίες στη συνέχεια θα υλοποιήσει εντάσσοντας τα έργα σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
 
Σε αυτό αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, κατά τη συζήτηση του θέματος του Τεχνικού Προγράμματος που είχε προηγηθεί, αναφέροντας πως αυτή η χρηματοδότηση θα αποτελέσει τον κύριο μοχλό το επόμενο έτος για την εκπόνηση μελετών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.