Επταετες μνημοσυνο του Μακαριστου Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης κυρου Δαμασκηνου

Στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Το επταετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρού Δαμασκηνού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.
 

Της θείας Λειτουργίας, καθώς και της επιμνημόσυνης δέησης στον τάφο του που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού, του οποίου υπήρξε και κτήτωρ, προέστη ο διάδοχος του μακαριστού Ιεράρχου, Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων.
 
Ο Μητροπολίτης τόνισε πως η 6η Νοεμβρίου κάθε χρόνο, μας επιστρέφει σε εκείνη την μέρα του 2012, όταν ο Μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Δαμασκηνός, Θείω βουλήματι, εγκατέλειπε τον κόσμο και μετέβαινε στη Βασιλεία του Θεού.«Ο Δαμασκηνός διεκόνησε για 50 χρόνια αυτή την μητρόπολη και αυτό τον τόπο, και αν και δεν ήταν η ιδιαίτερή του πατρίδα, καταγόμενος από την Οιχαλία Μεσσηνίας, έγινε ένα με τον τόπο και τους ανθρώπους, και με όλη τη ζέση και τη δύναμη της ψυχής του αναλώθηκε στη διακονία της Εκκλησίας» πρόσθεσε.
 

Για αυτό και ο ίδιος ως διάδοχός του, οι ιερείς που χειροτονήθηκαν από εκείνον αλλά και οι μετά από αυτόν, καθώς και μέρος του λαού, προσέφεραν την αναίμακτη μυσταγωγία και τέλεσαν τον επταετές μνημόσυνό του, ευχόμενοι ο Θεός να τον αναπαύσει, να έχουν την ευχή του, και όλοι μαζί να αγωνίζονται τα έργα της ειρήνης, της προόδου, της ευημερίας για το καλό του τόπου και των ανθρώπων του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.