17 φορεις και 8 δημοτες στην επιτροπη Διαβουλευσης του Δημου Μαρωνειας-Σαπων

Η επιτροπή γνωμοδοτεί για αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του Δήμου, ενώ διατυπώνει γνώμη για τα προβλήματα του Δήμου

Τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συγκρότησε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, που αποτελείται από 17 φορείς και 8 δημότες.
 
Η επιτροπή γνωμοδοτεί στο  Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με  τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, γνωμοδοτεί  για θέματα  γενικότερου   τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται  σε  αυτή από το Δημοτικό Συμβούλιο ή τον Δήμαρχο, εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών, ενώ μπορεί να  διατυπώνει  παρατηρήσεις επί του περιεχομένου  του κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες  εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.
 
Επίσης μπορεί να εισηγείται  στο Δημοτικό συμβούλιο της διεξαγωγή  δημοτικού δημοψηφίσματος και διατυπώνει  απλή   γνώμη  επί του  προσχεδίου του προϋπολογισμού.
 
Η Επιτροπή συνεδριάζει  δημόσια, μετά από πρόσκληση του  προέδρου της, υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο, πριν από την σύνταξη των προσχεδίων  του προϋπολογισμού  και του  ετησίου  προγράμματος  δράσης   και τουλάχιστον   μία φορά κάθε τρείς μήνες για άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση  είτε από τον ίδιο τον πρόεδρο  είτε από τους φορείς που συμμετέχουν στην επιτροπή.
 
Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, προς τους φορείς, εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ορίζοντας και εκπροσώπους, 17 από αυτούς.
 
Έτσι στην επιτροπή συμμετέχουν οι:
-Αθλητικός Όμιλος Αρσακείου
-Εκκλησιαστική επιτροπή Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου  και Ελένης Σαπών
-Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Μαρώνειας
-Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών
-Μ.Γ.Σ. ΕΛΠΙΣ Σαπών
-Μειονοτικός Σύλλογος Αρσακείου
-Μειονοτικός Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σαπών
-Πολιτιστικός Σύλλογος Ιασίου
-Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Διώνης
-Σύλλογος Απανταχού Κιζαριωτών
-Σύλλογος Γυναικών Μαρώνειας «Ιππαρχία»
-Σύλλογος Κτηνοτρόφων «Κόκκινης Φυλής»
-Αθλητικός Σύλλογος «Ηρακλής» Σαπών
-Σύλλογος Πατεράδων Ξυλαγανής
-Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΔΡΩ
-Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά»
-Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Σαπών
 
Για τη συμπλήρωση του κατ’ ελάχιστο αριθμού της υπό συγκρότηση επιτροπής (25 μέλη), δημοσιεύθηκε ανοιχτή ανακοίνωση – πρόσκληση του κ. Δημάρχου προς όλους τους δημότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εν λόγω επιτροπή, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων ξεπερνούσε τον απαιτούμενο για τη συγκρότηση της επιτροπής αριθμό, θα διενεργούνταν κλήρωση για την επιλογή των τελικών μελών.
 
Στην ανωτέρω πρόσκληση ανταποκρίθηκαν 8 μόνο δημότες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν όλοι στην υπό συγκρότηση επιτροπή, εφόσον η μη εκδήλωση ενδιαφέροντος από άλλους φορείς του Δήμου καθιστά αδύνατη την τήρηση του ποσοστού σύμφωνα με την οποίο οι δημότες πρέπει να ανέρχονται στο 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.