Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Δόκτωρ Ύπνος» και «Ποτέ δεν είναι αργά κύριε Καθηγητά» οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας

Τέσσερις νέες ταινίες περιλαμβάνει αυτή την εβδομάδα το κινηματογραφικό μενού του Odeon Kosmopolis. Ο λόγος για την animation αποτύπωσης της γνωστής μαύρης κωμωδίας «Οικογένεια Άνταμς», την κοινωνική «Ποτέ δεν είναι αργά κύριε καθηγητή» με τον Τζόνι Ντεπ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το sequel της περιπέτειας “Zombieland” και τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βιβλίου του Steven King «Δόκτωρ Ύπνος».
 
Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής συνεχίζονται να προβάλλονται, η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Terminator: Σκοτεινό Πεπρωμένο» η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ υπό τον τίτλο «Πόνος και Δόξα» και η δραματική περιπέτεια «Joker» με τον Χοακίν Φίνιξ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
 
Τέλος, το Σαββατοκύριακο θα προβάλλεται η ταινία animation «Γέτι ο χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων».
 
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει:
 

Δόκτωρ Ύπνος

(19:00 και 22:00)

Ο Νταν Τόρανς (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) εξακολουθεί να υποφέρει από το ψυχολογικό τραύμα που υπέστη ως παιδί στο ξενοδοχείο Overlook. Προσπαθεί να βρει την εσωτερική του ηρεμία, μέχρι που συναντά την Άμπρα (Κάιλι Κουράν), μία θαρραλέα νεαρή κοπέλα που διαθέτει, όπως κι αυτός, το υπερφυσικό χάρισμα γνωστό ως “λάμψη”. Η Άμπρα ζητά απελπισμένα τη βοήθειά του προκειμένου να πολεμήσει την ανελέητη Ρόουζ (Ρεμπέκα Φέργκιουσον), αρχηγό μιας συμμορίας δαιμόνιων δολοφόνων, που αναζητούν ανθρώπους προικισμένους με υπερφυσικές ιδιότητες, προκειμένου να «καταναλώσουν» την αύρα τους και να γίνουν αθάνατοι. Δημιουργώντας μια απρόσμενη συμμαχία, ο Νταν και η Άμπρα ξεκινούν έναν αγώνα ζωής και θανάτου εναντίον της Ρόουζ. Η αθωότητα και το χάρισμα της Άμπρα κάνουν τον Νταν να χρησιμοποιήσει, για πρώτη φορά, τις δικές του δυνάμεις, ν’ αντιμετωπίσει τους φόβους του, που θα φέρουν στην επιφάνεια φαντάσματα του παρελθόντος.

Ποτέ δεν είναι αργά κύριε Καθηγητά

(20:10 και 22:10)

Όταν ο Ρίτσαρντ (Τζόνι Ντεπ), καθηγητής πανεπιστημίου, διαγνωστεί με μια ανίατη ασθένεια, αποφασίζει να εγκαταλείψει τα προσχήματα και τις κοινωνικές συμβάσεις και να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του όσο πιο έντονα και ελεύθερα γίνεται. Με καυστικό χιούμορ, ελαφριά απερισκεψία και μια δόση τρέλας, πέφτει με τα μούτρα σε κάθε πιθανή «αμαρτία»: Πίνει, καπνίζει, κάνει σεξ και ξεστομίζει αδιανόητες προσβολές, εισπράττοντας έτσι περισσότερη χαρά από ποτέ. Με τον νέο τρόπο ζωής του και καθώς ο χρόνος του εξαντλείται, ο Ρίτσαρντ θα καταλάβει πολλά πράγματα για τη ζωή, ενώ θα έρθει κοντά με τους ανθρώπους που αγαπά, για ένα τελευταίο αντίο. Μια ξεκαρδιστική αλλά και συγκινητική ταινία, για το πώς ένας άνθρωπος αποφασίζει να ζήσει τη ζωή στο έπακρο ακόμα κι όταν το ταξίδι του τελειώνει.

Η Οικογένεια Άνταμς

(Μεταγλωττισμένο 19:10, Σάββατο-Κυριακή και 18:00)

Ετοιμαστείτε να χτυπήσετε τα δάχτυλά σας! Η Οικογένεια Άνταμς επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη στην πρώτη κωμωδία κινουμένων σχεδίων για αυτήν την παράξενη, ανατριχιαστική οικογένεια. Μπορεί να νομίζεις πως η οικογένειά σου είναι περίεργη, όμως αυτή η απόμακρη, εκκεντρική και τελείως αλλόκοτη Οικογένεια, θα σε κάνει να το ξανασκεφτείς!

Zombieland: Διπλή βολή

(22:20)

Μία δεκαετία μετά την επιτυχία του Zombieland, οι πρωταγωνιστές (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin και Emma Stone) ενώνουν πάλι τις δυνάμεις τους με τον σκηνοθέτη Ruben Fleischer (Venom) και τους σεναριογράφους Rhett Reese & Paul Wernick (Deadpool) στο Zombieland 2. Στο σίκουελ, μέσα από έκρυθμες κωμικές καταστάσεις που εκτυλίσσονται από τον Λευκό Οίκο μέχρι την ενδοχώρα, η τετράδα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά νέα είδη ζόμπι, που έχουν εξελιχθεί από την πρώτη ταινία, αλλά και νέους επιζώντες. Η μεγαλύτερη πρόκληση όλων, όμως, αποδεικνύοται οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη αυτής της σαρκαστικής, αυτοσχέδιας οικογένειας.

Terminator: Σκοτεινό Πεπρωμένο

(21:10)

Η Λίντα Χάμιλτον (Σάρα Κόνορ) και ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (T-800) επιστρέφουν στους εμβληματικούς τους ρόλους στην ταινία «Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο» σε σκηνοθεσία Τιμ Μίλερ (Deadpool). Την επόμενη ημέρα μετά από το «Εξολοθρευτής 2: Μέρα Κρίσης», στο «Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο» πρωταγωνιστούν επίσης οι Μακένζι Ντέιβις, Ναταλία Ρέγιες, Γκάμπριελ Λούνα και Ντιέγκο Μπονέτα.

Πόνος και Δόξα

(19:50)

Η ταινία «Πόνος και Δόξα» διηγείται μια σειρά από συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Σαλβαδόρ Μάγιο, ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου που είναι πλέον στην παρακμή του. Κάποιες διαδραματίζονται στο παρόν, άλλες τις θυμάται: την παιδική του ηλικία στη δεκαετία του ’60, τη στιγμή που μετανάστευσε μαζί με τους γονείς του σε ένα χωριό στη Βαλένθια αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, την πρώτη του ερωτική επιθυμία, τον πρώτο του έρωτα στη Μαδρίτη τη δεκαετία του ’80, τον πόνο αυτού του χωρισμού ενώ ο έρωτας ήταν ακόμα έντονος, τη συγγραφή ως τη μόνη θεραπεία να ξεχνάς ό,τι δεν ξεχνιέται, την πρώτη επαφή με το σινεμά, και το απέραντο κενό που δημιουργεί η αδυναμία να συνεχίζεις να κάνεις ταινίες. Το «Πόνος και Δόξα» μιλάει για τη δημιουργία, για την δυσκολία να την διαχωρίζεις από τη ίδια τη ζωή και για τα πάθη που της δίνουν νόημα και ελπίδα. Εξερευνώντας το παρελθόν του, ο Σαλβαδόρ ανακαλύπτει την άμεση ανάγκη να το διηγηθεί λεπτομερώς, και μέσα από αυτό βρίσκει τη σωτηρία του.

Joker

(20:00 και 22:30)

Η πρωτότυπη ιστορία του “Τζόκερ” σε σκηνοθεσία του Τοντ Φίλιπς εξερευνά τον κόσμο του Άρθουρ Φλεκ. Ο Άρθουρ, είναι ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει την σκληρότητα και την απόλυτη περιφρόνηση της κοινωνίας, ταυτόχρονα με την αδιαφορία ενός συστήματος που του επιτρέπει να περνά από την ευάλωτη πλευρά στην καταστροφική. Ο Άρθουρ δουλεύει ως κλόουν το πρωί και ως stand up κωμικός τα βράδια. Πολύ γρήγορα συνειδητοποιεί ότι ο περίγελος είναι ο ίδιος και όχι αυτά που λέει ή κάνει. Ο Άρθουρ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη φροντίδα της “εύθραυστης” μητέρας του, είναι σε διαρκή αναζήτηση της πατρικής αγάπης που δεν είχε ποτέ. Καθώς κινείται σε έναν υπαρξιακό φαύλο κύκλο, μεταξύ πραγματικότητας και τρέλας, αρκεί μια λανθασμένη επιλογή του, για να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση κλιμακούμενων και, τελικά, ολέθριων γεγονότων.
 

Γέτι ο χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων

(Mόνο Σάββατο-Κυριακή 18:10)

Η μεγάλη συμπαραγωγή των στούντιο της Dreamworks και των Pearl Studio Γέτι ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων θα ταξιδεύσει το κοινό σε μια επική περιπέτεια, από τους δρόμους της Σαγκάης μέχρι τις φανταστικές χιονισμένες κορυφές των Ιμαλαΐων!

Όταν η έφηβη Γι συναντάει ένα νεαρό Γέτι στην ταράτσα του διαμερίσματός της στην Σαγκάη, μια φιλία ξεκινάει και μαζί με τους ατίθασους και άτακτους φίλους της Τζιν και Πενγκ, του δίνουν το όνομα «Έβερεστ» και ξεκινάνε μαζί του ένα μαγευτικό ταξίδι σε αναζήτηση της οικογένειάς του, στο πιο ψηλό σημείο της Γης. Προκειμένου η ομάδα των τριών φίλων να καταφέρει να φτάσει στο σπίτι του Γέτι, πρέπει να καταφέρει να ξεφύγει από τον Μπέρνις, έναν εύπορο άντρα που θέλει να αιχμαλωτίσει το Γέτι, αλλά και από την επιστήμονα ζωολόγο Ζάρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.