Στους τρεις πρωτους πανελλαδικα σε απορροφητικοτητα του ΤΕΒΑ η Ροδοπη

Πριν τις γιορτές αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση τροφίμων με το νέο πρόγραμμα

Τα τελευταία είδη για τα οποία έγινε προμήθεια με το παλιό πρόγραμμα θα μοιραστούν τις επόμενες ημέρες
 
Τις λεπτομέρειες της υλοποίησης της νέας περιόδου του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, του γνωστού ΤΕΒΑ, συνολικής αξίας πάνω από 4 εκ. ευρώ, συζήτησαν εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Κομοτηνής, ενόψει της έναρξης εφαρμογής του νέου προγράμματος.
 
Να θυμίσουμε πως το ΤΕΒΑ, υλοποιείται μέσω κοινωνικών συμπράξεων Δήμων, που στην περίπτωση της Ροδόπης έχει επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Κομοτηνής και εταίρους τους υπόλοιπους δήμους της ΠΕ.
 
Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων κ. Γιάννης Μουρτίδης, η συνάντηση έγινε ώστε να μπορέσει να υπάρξει καλύτερα μεταξύ όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, μιας και σε πολλές περιπτώσεις, μετά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπάρχουν πολλοί αιρετοί αλλά και υπάλληλοι οι οποίοι είναι καινούριοι.
 
Έτσι ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος, τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στο πρόγραμμα, τη διαδικασία, ενώ έγινε και ενημέρωση σχετικά με τις υποχρεώσεις του κάθε δήμου.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Μουρτίδης, ο Δήμος Κομοτηνής ως επικεφαλής εταίρος, κάνει και τον καταμερισμό των τροφίμων, για αυτό και ζήτησε από όλους όσους βρέθηκαν στη σύσκεψη να έχουν μια καλή συνεργασία, μιας και το πρόγραμμα ήδη βαδίζει πολύ καλά, ώστε, αν μπορούν, να προσθέσουν κάτι επιπλέον.
 
«Το θέμα είναι κυρίως οργανωτικό, να γνωρίζει ο ένας τον άλλον, να γνωρίζουν οι αιρετοί αλλά και οι υπάλληλοι το πώς πρέπει να δουλεύουν» σημείωσε ο κ. Μουρτίδης.
 
Θα συνεχίσουν δε την πρακτική, που αποτελεί υποχρέωση πλέον, οι προμηθευτές των αναλώσιμων προϊόντων όπως για παράδειγμα κρέας και τυροκομικά, να τα φέρνουν το πρωί ώστε η διανομή να γίνεται πιο άμεσα και να μην υπάρχει ζήτημα αλλοίωσης των προϊόντων πριν δοθούν στους δικαιούχους.
 

Στους τρείς πρώτους η Κοινοπραξία

 
Άλλωστε ήδη η κοινοπραξία βρίσκεται ανάμεσα στους τρείς πρώτους σε απορροφητικότητα των κονδυλίων σε όλη την Ελλάδα, ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί μια διανομή από το τελευταίο ποσό που περίσσεψε από το προηγούμενο πρόγραμμα, περίπου 120 χιλιάδες ευρώ, με το Δήμο να εκμεταλλεύεται μέχρι και το τελευταίο ευρώ των εκπτώσεων.
 
Όσο για το καινούριο πρόγραμμα, ο διαγωνισμός για την πρώτη προμήθεια, ύψους περίπου 2 εκ. ευρώ, «τρέχει» αυτή την περίοδο, με τις υπηρεσίες να προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε η πρώτη διαδικασία να γίνει πριν τις Γιορτές.
 
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι το 2023, ίσως και παραπάνω ανάλογα με το ρυθμό απορρόφησης. Άλλωστε να θυμίσουμε πως το προηγούμενο πρόγραμμα, λόγω του γεγονότος ότι σημαντικά ποσά εξοικονομήθηκαν από τις εκπτώσεις που έδιναν οι μειοδοτήσαντες στους διαγωνισμούς, είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει στην προμήθεια ακόμα μεγαλύτερων ποσοτήτων προϊόντων, που μοιράστηκαν στους ωφελούμενους.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.