Αντιγριπικος εμβολιασμος για περιπου 25 εξυπηρετουμενους του Βοηθεια στο Σπιτι Αιγειρου

Ενισχύει την προστασία των ευαίσθητων ομάδων στους οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής η 1η ΤΟΜΥ με εμβολιασμούς για την εποχική γρίπη

Εμβολιασμό για την εποχική γρίπη σε περίπου 25 εξυπηρετούμενους του Βοήθεια στο Σπίτι στην Αίγειρο πραγματοποίησαν, το πρωί της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου, τα μέλη της 1ης ΤΟΜΥ σε συνεργασία με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Δομής Αιγείρου».
 
Ανάμεσα στις παρεχόμενες υπηρεσίες και των δύο εμπλεκόμενων φορέων περιλαμβάνονται δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με στόχο την πρόληψη, αγωγή και προαγωγή υγείας του γενικού πληθυσμού, με την ΤΟΜΥ να έχει ξεκινήσει εμβολιασμούς σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής.
 
Όπως ανέφερε η Κοινωνική Λειτουργός του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι Δομής Αιγείρου» κ. Ελλάδα Ηρακλέους διοργάνωσαν τον δωρεάν εμβολιασμό, και συνεχίζουν τις δράσεις και τις ομιλίες που αφορούν το αντικείμενο, γιατί είναι παρά πολύ σημαντικό οι ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, όπως η Τρίτη Ηλικία, να εμβολιάζονται και να προσέχουν.
 
Για αυτό και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Δομής Αιγείρου» έχει προγραμματίσει ακόμα μια δράση σε συνεργασία με την 1η ΤΟΜΥ, στις 18 Νοεμβρίου, ελπίζοντας να δουν και εκεί σημαντικό ενδιαφέρον.
 

Εμβολιασμοί σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής

 

Το 1ο ΤΟΜΥ, από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του την 1η Μαρτίου του 2018, πραγματοποιεί συνεχώς δράσεις για την ενίσχυση της υγείας του ευρύτερου κοινού.
 
Έτσι έχουν πραγματοποιήσει δράσεις για την ενημέρωση του κοινού για τον ζαχαρώδη διαβήτη, την αρτηριακή υπέρταση, την πρόληψη της ανεπάρκειας της βιταμίνης D και άλλα.
 
Ειδικά φέτος το φθινόπωρο, που ξεκινά ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, προχώρησαν με δική τους πρωτοβουλία, έχοντας ενημερώσει την 4η ΥΠΕ, σε δωρεάν εμβολιασμούς στους οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής.
 
Η ΤΟΜΥ έκανε κάποιες παραγγελίες σε συνεννόηση με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ροδόπης και τον πρόεδρό του κ. Αλέξανδρο Τσαπέκο, και προσπαθούν να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες για την εποχική γρίπη, μέχρι να τελειώσουν τα εμβόλια.
 
Ήδη έχουν γίνει εμβολιασμοί σε Γρατινή, Παραδημή, Νέα Καλλίστη και συνεχίζουν την προσπάθειά τους και στους άλλους οικισμούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.