Πρωτοβουλια του βουλευτη Δ. Χαριτου για ενιαιο, ενωτικο εορτασμο της επετειου του Πολυτεχνειου

Κάλεσμα σε φορείς νεολαίας, σωματεία, Δήμο

Μήνυμα ενότητας για τον εορτασμό της 46ης επετείου του Πολυτεχνείου απευθύνει ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου προσκαλώντας σωματεία εργαζομένων, φορείς της νεολαίας και τοπική αυτοδιοίκηση σε ενιαίο εορτασμό προκειμένου να προσδοθεί στην ημέρα ένας επίκαιρος συμβολισμός, καθώς, όπως εξηγεί ο ίδιος, «η 46η επέτειος εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σημαδεύεται από πρωτόγνωρα, για τα μεταπολιτευτικά χρόνια, γεγονότα. Η απροκάλυπτη παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, οι επιθέσεις σε βάρος των φοιτητών που κινητοποιούνται, αποτελούν μελανό σημείο του φετινού εορτασμού και προσβολή στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές, καθώς και άλλες που προηγήθηκαν, όπως η εισβολή των δυνάμεων καταστολής σε χώρους διασκέδασης της νεολαίας, σε κινηματογραφικές  αίθουσες, αποσκοπούν στον εθισμό της κοινωνίας στην αποδοχή ενός αυταρχικού πλαισίου, που θα έχει ως στόχο τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας».
 
«Οι εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό» τονίζει ο βουλευτής«δεν μπορούν παρά να αποτελέσουν ένα πανδημοκρατικό προσκλητήριο ενότητας και αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων της νεολαίας και του λαού μας. Αυτή θα είναι άλλωστε και η μεγαλύτερη τιμή σε όσους θυσιάστηκαν στην εξέγερση του Νοέμβρη».
 
Με βάση τα παραπάνω ο κ. Χαρίτου απευθύνεται στους φορείς της νεολαίας, στα σωματεία των εργαζομένων, στην Αυτοδιοίκηση και τους καλεί «να πρωτοστατήσουν, ώστε η διοργάνωση του φετινού εορτασμού του Πολυτεχνείου στην πόλη μας να είναι ενιαία, ενωτική, με ένα ισχυρό μήνυμα υπεράσπισης των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς!».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.