Σε ημεριδα της Ενωσης Ελληνων Δημοσιολογων συμμετειχε ο Ε. Στυλιανιδης

Αντικείμενο της τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων Ελλάδας διοργάνωσε ημερίδα μαζί με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια.
 
Για το θέμα μίλησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής Ροδόπης (ΝΔ) και Επικ. Καθηγητής Νομικής Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, η Βουλευτής Αθηνών(ΣΥΡΙΖΑ) και μέλος της Επιτροπής Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο Σύμβουλος της Επικρατείας Δ. Μακρής και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων Δρ. Β. Τζέμος.
 
Την εκδήλωσε συντόνισε ο τ. Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Καθηγητής Ε. Βενιζέλος, ο οποίος παρουσίασε με πολύ θερμά λόγια τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και αναφέρθηκε στη συστηματικότητα και την αποτελεσματικότητα του Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης. Κολακευτικά για τη δημοκρατικότητα και την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος συνεννόησης στην Επιτροπή μίλησε και η Μ. Ξενογιαννακοπούλου.
 
Κατατέθηκαν βεβαίως τόσο τα σημεία συμφωνίας, όσο και σημεία διαφωνίας μεταξύ των κομμάτων, ενώ ακολούθησε ενδιαφέρων διάλογος, τόσο μεταξύ των ομιλητών όσο και με το κοινό. Να τονιστεί ότι στο πολυπληθές ακροατήριο υπήρχαν Ανώτατοι Δικαστές και Πρόεδροι Ανωτάτων Δικαστηρίων, Πρόεδροι Ανεξάρτητων Αρχών, Καθηγητές Πανεπιστημίου και πλήθος Δικηγόρων.
 
«Η κοινή προσπάθεια, το υψηλό επιστημονικό και πολιτικό επίπεδο διαλόγου, το κλίμα συνεννόησης και σύνθεσης που επικράτησε στην Επιτροπή, μας έδωσε αποτελέσματα πολύ παραπάνω από τις αρχικές προσδοκίες. Για αυτό ειλικρινά ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους και όλα τα κόμματα που προσπάθησαν προς το σκοπό αυτό» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.