Το νεο τους Τμημα γνωρισαν οι νεοεισακτεοι φοιτητες Ελληνικης Φιλολογιας

Τελετή υποδοχής με ό,τι χρειάζεται να ξέρουν οι νέοι φοιτητές του

Το νέο τους τμήμα, καθώς και τα μαθήματά του, γνώρισαν το απόγευμα της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου οι νεοεισαχθέντες φοιτητές του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, κατά την τελετή υποδοχής που διοργάνωσε, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια, το Τμήμα.
 
Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε βράβευση της φοιτήτριας Βιλελμίνης Φραντζή, η οποία εισήχθη πρώτη στο Τμήμα με περίπου 17.000 μόρια.
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με την τελετή Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, ο οποίος τους καλωσόρισε στην Κομοτηνή, μια περιοχή που αποτελεί παράδειγμα πολυπολιτισμικότητας και «πανεπιστήμιο ζωής» που δίνει το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης. Γι’ αυτό και ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους φοιτητές όπως καλούνται να γίνουν επιστήμονες στο αντικείμενό τους, να γίνουν επιστήμονες και στη ζωή, και να πάρουν εφόδια από τη Θράκη και την Κομοτηνή, που θα γίνει η δεύτερη πατρίδα τους.

 

Ένα τμήμα διαφορετικό από τα άλλα

 
Στη συνέχεια η πρόεδρος του Τμήματος κ. Μαρία Τζιάτζη μίλησε στους φοιτητές για το Τμήμα και  τόνισε πως η τελετή υποδοχής έχει καθιερωθεί εδώ και μερικά χρόνια, ώστε να καλωσορίσουν τους νέους φοιτητές τους και να τους ενημερώσουν, μέσα από μια πολύ διεξοδική παρουσίαση, για το ΔΠΘ, τη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών σπουδών, και το ίδιο το Τμήμα.
 
Έτσι αφού παρουσίασαν την ιστορία του, μίλησαν αναλυτικά για το πρόγραμμα σπουδών, τόσο στον κορμό όσο και στα μαθήματα ειδίκευσης, για τις δυνατότητες που έχουν στο πρόγραμμα σπουδών τους να ταξιδέψουν και αν έχουν εμπειρία στο εξωτερικό με το πρόγραμμα ERASMUS+ και την πρακτική άσκηση, που πλέον είναι υποχρεωτική στο τμήμα για τους τεταρτοετείς φοιτητές από το 2014.
 

Το τμήμα εξασφαλίζει και την παιδαγωγική επάρκεια των φοιτητών, μέσα από ένα πλαίσιο υποχρεωτικών μαθημάτων και σεμιναρίων που πρέπει να παρακολουθήσουν, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εργαστούν σε φορείς με χρηματοδοτούμενη πρακτική άσκηση, ανοίγοντάς τους και δρόμους επαγγελματικής αποκατάστασης.
 
Επίσης τους ενημέρωσαν για διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που τους εξυπηρετούν, όπως η ηλεκτρονική γραμματεία UNIstudent, το e-class που χρησιμοποιούν οι καθηγητές για τα μαθήματα, τις σημειώσεις και άλλα.
 

«Το Τμήμα έχει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών που δεν το έχουν άλλα τμήματα της Ελλάδας» υπογράμμισε η κ. Τζιάτζη. Αποτελείται από 40 μαθήματα, 20 στον κορμό και 20 στην ειδίκευση, και αυτό που το διακρίνει είναι το γεγονός ότι οι φοιτητές έχουν πολύ μεγάλη δυνατότητα επιλογών, δηλαδή στην ειδίκευση μπορούν να διαμορφώσουν μόνοι τους το πρόγραμμά τους και να επιλέξουν έξι μαθήματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.
 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του Πανεπιστημίου και του Τμήματος από την Επιτροπή Τελετής Υποδοχής πρωτοετών φοιτητών, η παρουσίαση του Φοιτητικού Συλλόγου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου αλλά και ενημέρωση από τη Δομή Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.