«Η αμφιθυμικη γεωπολιτικη συζυγια μεταξυ ΗΠΑ, Ελλαδας και Τουρκιας»

Ομιλία από την Ομάδα Πολιτικών Επιστημών Κομοτηνής

Η ομάδα Πολιτικών Επιστημών Κομοτηνής / Politics Society Komotini διοργανώνει ομιλία – συζήτηση με θέμα «Η αμφιθυμική γεωπολιτική συζυγία μεταξύ ΗΠΑ, Ελλάδας και Τουρκίας: φαντάσματα, έρωτες και διαζύγια» την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στην αίθουσα του τμήματος Παρευξεινίων στην Παλιά Νομική.
 
Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Νικόλαος Παπαναστασόπουλος διδάσκων Δ.Π.Θ., Επιστημονικός Συνεργάτης, Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, State Department Alumni.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναλυθούν οι διακρατικές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας που καθόρισαν την πορεία και των δύο χωρών στη νεότερη εποχή της κρατικής τους υπόστασης.
 
Όπως εξηγεί σε σχετικό της μήνυμα η Ομάδα Πολιτικών Επιστημών Κομοτηνής για το περιεχόμενο της εκδήλωσης «η άσπονδη γειτνίαση συνιστά το πρίσμα με το οποίο βλέπει κάποιος στις σχέσεις των δύο κρατών. Η δομική τους εξάρτηση από τις ΗΠΑ καθόρισε και καθορίζει την εξωτερική τους πολιτική και τον διεθνή τους ρόλο. Η διάλεξη εστιάζει στον κυρίαρχο ρόλο των ΗΠΑ στη διεθνή πολιτική και εξετάζει αν οι όποιες μεταβολές στην κατανομή ισχύος επηρεάζουν τα στρατηγικά συμφέροντα της γεωπολιτικής συζυγίας μεταξύ ΗΠΑ – Ελλάδας – Τουρκίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.