Στην Κωσταντζα της Ρουμανιας ο Συλλογος Εβριτων

Συμμετείχε σε Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ

Ο Σύλλογος Εβριτών ν. Ροδόπης φαίνεται πως ξεκίνησε δυναμικά τη φετινή χρονιά. Δε συμπληρώθηκε μια εβδομάδα από τη συμμετοχή της χορωδίας του, «Ε-CHO», στο 6ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Ναυπλίου «Αrtiva» και αυτήν την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου μέλη του χορευτικού τμήματος βρέθηκαν στην Κωστάντζα της Ρουμανίας για να συμμετάσχουν στο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ «Dobrogea la portile balcanicor» έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου στο Centrul Multifunctional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”. Εκεί οι χορευτές χόρεψαν τους χορούς του τόπου μας έχοντας ως φόντο στη μεγάλη οθόνη την ελληνική σημαία, γεγονός που όπως οι ίδιοι λένε τους δημιούργησε συναισθήματα περηφάνιας και συγκίνησης. Την εμφάνιση του Συλλόγου Εβριτών πλαισίωσαν μουσικά ο Γιώργος Συμεωνίδης στη γκάιντα και το τραγούδι και ο Γιώργος Μπαγγούδης στα κρουστά. Μετά την εμφάνιση κι έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού ακολούθησε γλέντι, στο οποίο η ομάδα χόρεψε μεν τους ελληνικούς χορούς αλλά δεν παρέλειψε και τους ρουμανικούς.

Τη δεύτερη μέρα η αποστολή ξεναγήθηκε στην όμορφη Κωστάντζα, η οποία είναι η αρχαιότερη και συνεχώς κατοικημένη πόλη της Ρουμανίας. Επισκέφθηκε την Ελληνική Εκκλησία της Μεταμορφώσεως, το εθνικό και αρχαιολογικό μουσείο της πόλης καθώς επίσης και το λιμάνι που έχει θέα τη Μαύρη Θάλασσα.

Η πολύωρη διαδρομή δεν πτόησε την ομάδα από το να περάσει μοναδικά και να ευχαριστηθεί το ταξίδι στην Κωστάντζα. Άλλωστε, ακόμη και καθοδόν, οι χορευτές δε δίστασαν να στήσουν μικρό γλέντι εν συνοδεία των μουσικών. Σήμερα, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, η αποστολή έχει πάρει το δρόμο της επιστροφής έχοντας προσκομίσει άλλη μια αξέχαστη εμπειρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.