Μαγεψε για ακομα μια φορα τους συμμετεχοντες ο 9ος Αγωνας Ορεινου Τρεξιματος Οχυρου Νυμφαιας

Οι διαδρομές 10 και 30 χιλιομέτρων ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν στο Οχυρό της Νυμφαίας

Με μεγάλη συμμετοχή και στις δύο διαδρομές που έλαβαν χώρα, στα 10 και τα 30 χιλιόμετρα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 17 Νοεμβρίου ο 9ος Αγώνας Tuvunu Trail Run Οχυρού Νυμφαίας στην Κομοτηνή, με διοργανωτές τους Rodopi Runners.

Για δεύτερη χρονιά οι διαδρομές ξεκίνησαν μέσα από το Οχυρό της Νυμφαίας διανύοντας ιστορικά σημεία της περιοχής μας ιδιαίτερου φυσικού κάλους, αναβιώνοντας ισχυρότερες μνήμες από το ιστορικό της παρελθόν.

Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων είχε θετική Υψομετρική διαφορά 600 μέτρα, αποτελούμενος από ορεινά μονοπάτια και χωματόδρομους, με 1 ενδιάμεσο σταθμό τροφοδοσίας, ενώ ο αγώνας των 30 χιλιομέτρων είχε Θετική Υψομετρική διαφορά 1.900 μέτρα, από ορεινά μονοπάτια και χωματόδρομους, με 4 ενδιάμεσους σταθμούς τροφοδοσίας

Στα 30 χιλιόμετρα πρώτος στους άντρες τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Σιωπίδης με χρόνο 3 ώρες, 9 λεπτά και 59 δεύτερα, ενώ στις γυναίκες πρώτη ήρθε η Εμινέ Σαρίσου με χρόνο 3 ώρες, 51 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα.

Στα 10 χιλιόμετρα πρώτος τερμάτισε στους άντρες ο Νίκος Κεχαόγλου με χρόνο 1 ώρα, 4 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μιλένα Βέλκοβα με χρόνο 1 ώρα, 17 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Στον αγώνα βρέθηκε και ο βουλευτής Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου, που συνεχάρη τον σύλλογο Rodopi Runners για την εξαιρετική διοργάνωση και την θερμή φιλοξενία που επεφύλαξαν στους εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που είχαν την ευκαιρία να διανύσουν την απόσταση ανάμεσα σε ιστορικά σημεία του Οχυρού της Νυμφαίας.

Μάλιστα κατά την διαδικασία απονομής των βραβείων στους αθλητές και αθλήτριες που πρώτευσαν στις διαδρομές, ο βουλευτής συνεχάρη και απένειμε τα βραβεία στις τρεις πρώτες αθλήτριες της διαδρομής των 10 χιλιομέτρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.