Φροντιζει για την επιμορφωση των μελων της η Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Απαρατήρητα

Ομιλία με θέμα «Η φύση και τα χαρακτηριστικά των ψυχικών νοσημάτων», με εισηγητή τον κ. Βάιο Νταφούλη, Δρ Ιατρικής, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικής Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» διοργάνωσε η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής το απόγευμα της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως  Μαρωνείας  και Κομοτηνής με το  Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, φορέα παροχής υπηρεσιών διά βίου μάθησης, για την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο: «Ανάπτυξη ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού σε υπηρεσίες κοινωνικής προνοίας με έμφαση στις δομές της Εκκλησίας» και συγκεκριμένα το θέμα: «Σύγχρονες Προσεγγίσεις Προβλημάτων Ψυχικής Υγείας».

Το παρών έδωσε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης προκειμένου να παρακολουθήσει την διεξαγωγή του εν λόγω Επιμορφωτικού Σεμιναρίου,

Τον επισκέπτη καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος συνεχάρη τον π. Θεολόγο για τα επιτελούμενα προγράμματα, και τον παρακάλεσε να μεταφέρει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τον Β΄ τονίζοντας  την σπουδαιότητα των σεμιναρίων και τη συμβολή τους στην ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως, ο π. Θεολόγος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υλοποίηση του προγράμματος, ευχαρίστησε δε τον Μητροπολίτη για την συνεργασία του με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως και την διάθεση κατάρτισης του Εφημεριακού Κλήρου, ενώ αναφέρθηκε κυρίως σε θέματα αυτισμού παρουσιάζοντας πληθώρα παραδειγμάτων ποιμαντικής αντιμετωπίσεως παρεμφερών ζητημάτων. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.