Ξεκινα τη σταδιακη αποπληρωμη των οφειλων της προς τον Δημο Κομοτηνης η ΔΕΥΑΚ

Στόχος να μειωθούν τα περίπου 7 εκατ. που οφείλει προς αυτόν

Τη σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών της προς το Δήμο Κομοτηνής, σκοπεύει να ξεκινήσει η ΔΕΥΑΚ από το 2020. Πρόκειται για οφειλές που ανέρχονται περίπου στα 7 εκ. ευρώ. Το χρέος αυτό οφείλεται, στο γεγονός ότι ο Δήμος Κομοτηνής ήταν εγγυητής στα δάνεια της εταιρείας. Δάνεια τα οποία αποπλήρωνε όλο το προηγούμενο διάστημα, επιτρέποντας στην εταιρεία να έχει τη ρευστότητα για να πραγματοποιήσει μια σειρά από έργα ύδρευσης στο Δήμο.
 
Όμως όπως ανέφερε τη Δευτέρα, κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κομοτηνής ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νότης Χαραλαμπίδης, στόχος τους είναι να αρχίσει σταδιακά η αποπληρωμή αυτής της οφειλής, ξεκινώντας από το 2020, όταν και ελπίζουν ότι θα αποπληρώσουν περίπου 500.000 ευρώ ανάλογα και με τις δυνατότητες.
 
Το ποσό, σημείωσε, προέρχεται από δανειοδότηση η οποία προηγήθηκε του 2010, και αφορά έργα που έκανε η ΔΕΥΑΚ, και ένα άλλο κομμάτι αφορούσε λειτουργικές δαπάνες.
 
«Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με τον δήμο και την οικονομική υπηρεσία, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αποπληρωμή του» ανέφερε, με το ποσό να ανέρχεται περίπου στα 500.000 ευρώ.
 
Ελπίζουν δε πως με μια συστηματική και διαρκή καταβολή, το ύψος της οποίας βέβαια θα εξαρτηθεί και από τις ανάγκες της εταιρείας, θα προχωρήσουν τη δαπάνη, βγάζοντας και το δήμο από τη δύσκολη θέση να είναι εγγυητής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.