Αναστατωση στον αγροτικο κοσμο για τις διαφαινομενες αυξησεις των ασφαλιστικων εισφορων

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τις έννοιες της σοβαρότητας και της αλήθειας»

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στον κλάδο των αγροτών τα όσα εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό. Σε δηλώσεις του ο υπουργός εργασίας προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες, ωστόσο οι εξηγήσεις που έδωσε φαίνεται πως δεν έπεισαν.
 
Παράλληλα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για «ασάφειες του υπουργού, που αποφεύγει να πάρει θέση».
 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τις έννοιες της σοβαρότητας και της αλήθειας. Ενώ επί μέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα περί διπλασιασμού των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, χωρίς να υπάρξει ούτε μία διάψευση από πλευράς της, φθάνει στο σημείο να κατηγορεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση μέσω του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Βρούτση για ανευθυνότητα και επιπολαιότητα.
 
Φανταζόμαστε ότι για την ίδια ανευθυνότητα κατηγορεί και τον βουλευτή της ΝΔ κ.Μπαρτζώκα που κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα “Δημοσιεύματα του Εγχώριου Τύπου κάνουν λόγο για ασύμμετρη επιβάρυνση των αγροτών, επικαλούμενα τις επικείμενες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών”και τον συνάδελφο του κ.Κωτσό που εξέδωσε δελτίο τύπου όπου αναφέρει ότι  “έχει αναστατωθεί ο αγροτικός κόσμος κι’ ότι υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες” και ότι “αρκετοί είναι αυτοί που αδυνατούν να καταβάλλουν ακόμη και τη σημερινή κατώτατη εισφορά των 114 ευρώ/μήνα”.
 
Είναι προφανές ότι κάτω από την πίεση και την θύελλα των αντιδράσεων που έχουν επικρατήσει στον αγροτικό κόσμο για τον κυοφορούμενο διπλασιασμό των αγροτικών εισφορών, η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν, χωρίς όμως να δεσμεύεται ότι οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών δεν θα αυξηθούν».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.