Καταθεση στεφανων για την Ημερα των Ενοπλων Δυναμεων

Στο μνημείο Πεσόντων Ηρώων, στο πάρκο της Περιφέρειας

Με επίσημη δοξολογία που τέλεσε o Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής  κ.κ. Παντελεήμων και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές  αρχές, τιμήθηκε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κομοτηνή.

Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες

Η κατάθεση πραγματοποιήθηκε υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων του Ελληνοϊταλικού Πολέμου του 1940, στο Πάρκο της Περιφέρειας, παρουσία  πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού.  

Στη συνέχεια, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ενώ τιμές απέδωσε το στρατιωτικό άγημα και η μουσική με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμων, επεσήμανε την τιμή
της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «σήμερα, τιμηθήκαμε όλοι από τη μεγάλη αυτή θεομητορική γιορτή και την παρακαλέσαμε να στέκεται πρέσβειρα στην ζωή όλων μας».

«Υγεία, δύναμη και φωτισμός θεού» οι ευχές του Μητροπολίτη

Ακόμη, τόνισε την δέουσας σημασίας συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, ευχόμενος υγεία, δύναμη και φωτισμό Θεού. «Χαιρόμαστε και τιμάμε τον ελληνικό μας στρατό. Ας είναι η λεβεντιά τους  γνώμονας για το παρόν και το μέλλον του τόπου και της Ελλάδας μας και να μου επιτραπεί εκ μέρους των αρχόντων, κλήρου και λαού να ευχηθώ στον στρατό μας, στους δύο ταξιάρχους μας, τόσο στον ανώτατο διοικητή φρουράς, όσο και στον διοικητή της 21ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, καθώς και στο πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί και διακονεί τις δύο ταξιαρχίες να έχουν υγεία, δύναμη, φωτισμό θεού» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.