Προβληματα διελευσης στους δρομους εφερε η κακοκαιρια στη Ροδοπη

Κλειστές αρκετές ιρλανδικές διαβάσεις, σύσταση της αστυνομίας να αποφεύγεται η κυκλοφορία σε όλες

Έκλεισε ο δρόμος Παγουρίων- Μικρού Κρανοβουνίου λόγω πλημμυρικών φαινομένων
 
Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να διαρκέσει το κύμα έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή μας
 

 
Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει από το πρωί της Πέμπτης τη Ροδόπη, τα οποία επικεντρώθηκαν κυρίως στην παραλιακή ζώνη, ενώ παρά την ύφεση του απογεύματος, τα καιρικά φαινόμενα αναμέναν να επιδεινωθούν ξανά το βράδυ και να διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.
 
Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης ο  δρόμος μεταξύ Παγουριών και Μικρού Κρανοβουνίου, ένα σημείο το οποίο συστηματικά παρουσιάζει προβλήματα, ήταν κλειστός από τη βροχή, ενώ υπήρξαν και άλλα προβλήματα με τα ποτάμια της περιοχής να είναι φουσκωμένα και πολλές ιρλανδικές διαβάσεις να είναι απροσπέλαστες, ενώ φέρεται να υπήρξαν και απεγκλωβισμοί.
 
Ένα τέτοιο περιστατικό καταγράφηκε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή της Μέσης, όταν λεωφορείο το οποίο μετέφερε μαθητές κόλλησε στα νερά λόγω βλάβης που προκλήθηκε κατά την προσπάθεια του οδηγού να διέλθει από σημείο στο οποίο είχαν «ανέβει» πολύ.

 
Το σύνολο των επιβαινόντων μαθητών μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και την συνδρομή ιδιωτικών οχημάτων σε ασφαλές σημείο, ενώ για την ρυμούλκηση του λεωφορείου απαιτήθηκε και η συνδρομή τρακτέρ.
 
Ήδη μέχρι τις 2 το μεσημέρι είχαν κλείσει από την αστυνομία οι ιρλανδικές διαβάσεις σε Μεσοχώρι, Σκάλωμα και Μωσαϊκό, με την αστυνομία να κάνει συνεχείς ελέγχους και στις υπόλοιπες και να συστήνει στους οδηγούν να τις αποφεύγουν γενικότερα, μιας και η κατάσταση αλλάζει συνεχώς.
 
Να σημειωθεί πως υπήρξαν και κάποιες αναφορές για προβλήματα σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σε μερικά σημεία.
 

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής οι βροχές


Πάντως σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κώστα Χουβαρδά παρά την ύφεση που παρατηρήθηκε από το μεσημέρι, έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονταν και το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, που θα επικεντρώνονταν σύμφωνα με τα στοιχεία στην περιοχή του Ιάσμου.
 
Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν με την οποία ζητούσε από τους δημότες να μην υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην κεντρική πλατεία του οικισμού λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή και αναμένονταν ειδικά το βράδυ να έχουν επίκεντρο την περιοχή Ιάσμου.
 
«Καλώ σε προσοχή και σε εγρήγορση όλους τους συνδημότες μας. Οι υπηρεσίες του δήμου είναι σε ετοιμότητα» ήταν το μήνυμα του κ. Μουμίν
 
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, και τον Σταθμό Ιμέρου, η βροχόπτωση έφτασε στην περιοχή τα 70.2 mm μόνο την Πέμπτη, ενώ οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι όποιες βροχοπτώσεις θα φτάσουν μόνο την ανατολική πλευρά της Ροδόπης.
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.