Μπαινει στην Τσανακλειο η Δημοτικη Βιβλιοθηκη

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετακόμισή της

Την πρόθεση της Δημοτικής αρχής να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες μετακόμισης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο κτίριο της Τσανακλείου, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η μετακόμιση μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, κατέθεσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.
 
Όπως σημείωσε, θέλουν να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τη μετακόμιση, ώστε αυτή να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, και μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα να λειτουργήσει η Βιβλιοθήκη στον ίδιο χώρο, ενώ έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την μεταφορά και του μουσείου Καραθεοδωρή στον τρίτο όροφο του κτιρίου.
 
Βέβαια ο περιβάλλον χώρος της Τσανακλείου θέλει ακόμα δουλειά και διαμόρφωση, που θα κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου από την καινούρια χρονιά, μαζί με άλλες ενέργειες από την πλευρά του Δήμου ώστε τελικά η Βιβλιοθήκη από το Μάρτιο να λειτουργεί με δύο βάρδιες καθημερινά και το πρωί του Σαββάτου στον καινούριο χώρο.
 
Να σημειώσουμε πως πέρα του χώρου των βιβλιοθηκών στην Τσανάκλειο θα υπάρχουν και αναγνωστήρια, ενώ στο χώρο αναμένεται να μεταφερθεί η πλήρης τρέχουσα συλλογή της βιβλιοθήκης (τουλάχιστον το αρχείο θα παραμείνει στο παλιό κτίριο).
 
Όσο για τα εγκαίνια, ο κ. Γκαράνης ανέφερε ότι θα το αποφασίσει συλλογικά το Συμβούλιο, αν και φαίνεται πως η κυρίαρχη σκέψη είναι να γίνουν μαζί με τους εορτασμούς των Ελευθερίων, μιας και φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ενσωμάτωση.
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.