Οξυμωρο αλλα οχι αυτονοητο μεχρι προτινος: Χωρο στην Τσανακλειο αποκτα ο Νεστωρας Τσανακλης

της Έκδοσης

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της Τσανακλείου ήταν ο δήμαρχος Κομοτηνής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Παρατηρητής. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος από τον Μάρτη και μετά θα είναι σε πλήρη λειτουργία η Τσανάκλειος, ενώ πιθανότατα μαζί με τους εορτασμούς των 100 χρόνων κατά τα Ελευθέρια της πόλης θα πραγματοποιηθούν και τα επίσημα εγκαίνια.
 
Αποκάλυψε και κάτι ακόμα όμως ο δήμαρχος. Όπως είπε «παρότι δεν είχε προβλεφθεί αρχικά, εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε ένα χώρο έτσι ώστε και ο Νέστωρας Τσανακλής να βρει ένα χώρο σε αυτό το κτίριο». Για να είμαστε ειλικρινείς η εν λόγω δήλωση μάς αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Δεν κρύψαμε άλλωστε ποτέ το ενδιαφέρον μας ως εφημερίδα για τη χρήση του εν λόγω κτιρίου.
Γλυκιά επομένως η είδηση περί δημιουργίας χώρου αφιερωμένου στον Νέστωρα Τσανακλή, που δείχνει τα ευήκωα ώτα της δημοτικής αρχής στις διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για την απουσία οποιασδήποτε ανάμνησης του Νέστωρα Τσανακλή, από το κτίριο που φέρει το όνομά του. Πικρή από την άλλη γιατί δυστυχώς η πρόταση για δημιουργία στον χώρο μουσείου πόλης με βασικό άξονα τον Νέστωρα Τσανακλή φαίνεται πως δεν ευοδώθηκε.
 
Όπως και να έχει, και βασιζόμενοι στην εν λόγω αποκάλυψη του δημάρχου, νομίζουμε πως «θεραπεύεται» μία αντίφαση που πιθανώς να μην απαντάται πουθενά αλλού. 
 
Από το ολότελα λοιπόν… καλοδεχούμενο έστω κι αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.