“Postcards from home-North West”: Στις 30 Νοεμβριου η παρουσιαση των δημιουργικων εργαστηριων φωτογραφιας

Στο Καφέ Μπαρ 8

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Arti factory σε συνεργασία με την Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του έργου των δημιουργικών εργαστηρίων φωτογραφίας “Postcards from home-North West” το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Καφέ Μπαρ 8, Βασ. Παύλου 8 στην Κομοτηνή.
 
Το πρόγραμμα “Postcards from home-North West” υλοποιήθηκε σε τρείς διαφορετικές πόλεις -Καβάλα, Κομοτηνή, Φιλιππιάδα- από τις εισηγήτριες Ελένη Μουζακίτη (Καβάλα), Λία Ναλμπαντίδου ( Φιλιππιάδα & Άρτα) και  Φωτεινή Παπαχατζή (Κομοτηνή) μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο 3 μηνών. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η άρση της ξενοφοβίας, η γνωριμία με τον Άλλον, η συμπερίληψη μελών κοινωνικών ομάδων που βιώνουν αποκλεισμό μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της διαδικασίας διερεύνησης της έννοιας του σπιτιού.
 
Τα εργαστήρια εστιάζουν στο να δώσουν χώρο και χρόνο στους συμμετέχοντες να αναστοχαστούν πάνω στις εμπειρίες – ιστορίες τους αναφορικά με τις αντιλήψεις τους γύρω από την έννοια του σπιτιού και να τις μοιραστούν κατανοώντας τα σημεία που είναι κοινά και αυτά που είναι διαφορετικά. Σε αυτό το πλαίσιο εντοπίζουν και επεξεργάζονται ζητήματα ταυτότητας και ζητήματα προσωπικής – συλλογικής μνήμης. Το πρόγραμμα μέσω της χρήσης της τέχνης της φωτογραφίας και της ερμηνείας των εικόνων ευαισθητοποιεί και δημιουργεί ανεκτικότητα απέναντι στην ένταξη του οποιουδήποτε Άλλου σε μία κοινότητα, απέναντι σε όσους και όσες υφίστανται διακρίσεις και αποκλεισμούς.

 
Οι 45 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εργαστούν φωτογραφικά αλλά και να ευαισθητοποιηθούν δημιουργώντας συνεργασίες με άτομα η/και ομάδες που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό. Οι συμμετέχοντες είναι Δομίνα Αποστολίδου, Παρασκευάς Βάτος, Αθηνά Γαρδάνη, Ασημίνα Γιαλουτζή, Νικόλαος Ζωάκης, Halide Kasap Ali, Γιώργος Κατσαμπέρης, Σίμος Μαργαρίτης, Ελένη Μαχαιρά, FatmaC. Mustafa, Δήμητρα Παπαδοπούλου, DimitarTodorov, Ανθούλα Φλαμουρτζόγλου.
 
Το “Postcards from home-North West” (Καρτ ποστάλ από το Σπίτι- ΒορειοΔυτικά) υλοποιείται με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ARTIFACTORY και σε συνεργασία με τις Φωτογραφικές ομάδες της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδος: Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής, τον Φωτογραφική Ομάδα Καβάλας, Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας ΚΑ.ΔΡΩ και Φωτογραφική Ομάδα Άρτας ΦΟΑ.  Ταυτόχρονα αποτελεί μία πρόσκληση προς άτομα ή ομάδες ατόμων των περιοχών αυτών που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό.

Info

Περισσότερες πληροφορίες
Για το Postcards from home:www.postcardsfromhome.net
Για την ARTIFACTORY:www.artifactory.eu

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.