Εν αναμονη «λευκων» Χριστουγεννων

Απαρατήρητα

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνουκαι κατόπιν πολύμηνων «καταγραφών» περί παρατεταμένου καλοκαιριού, ο χειμώνας έκανε τελικά την εμφάνισή του με τα πρώτα χιόνια να ντύνουν στα λευκά τις ορεινές περιοχές της χώρας.
 
Τα χιόνια βέβαια συνοδεύτηκαν και από αντίστοιχες ψυχρότατες θερμοκρασίες οι οποίες μάλλον αιφνιδίασαν την πλειοψηφία του κόσμου, που ήλπιζε σε Χριστούγεννα αλά Αυστραλία, ήτοι στην παραλία.
 
Εξαίρεση στον χιονιά δεν αποτέλεσε η Ροδόπη, με το λευκό πέπλο χιονιού να έχει σκεπάσει ακόμα και την Νυμφαία, όπως αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό ο Κωνσταντίνος Ζάρας  και δημοσίευσε η ομάδα του facebook «Καιρικά Νέα Θράκης».

Hπτωτική πορεία που ακολούθησε η θερμοκρασία αναμένεται να συνεχιστεί ως το τέλος της εβδομάδας, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ακόμα και για θερμοκρασίες υπό του μηδενός, γεγονός βέβαια που διόλου μας «φοβερίζει» καθότι είμαστε συνηθισμένοι.
 
Προβλήματα πάντως, δεδομένης και της έντασης των φαινομένων, δεν έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί ούτε στην υπόλοιπη Ελλάδα, ούτε στην Θράκη, ενώ ως τέτοιο μοναδικό όμως καταγράφεται ίσως η μη λειτουργία σχολικών μονάδων κατά την χθεσινή ημέρα στον Δήμο Αρριανών σε ότι αφορά την περιοχή μας, με σχετική απόφαση του δημάρχου λόγω κακοκαιρίας.

Θετικό δε το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δηλώνουν έτοιμες και προετοιμασμένες για το όποιο «ψυχρό κύμα», που ελπίζουμε βεβαίως ότι δεν θα χρειαστεί να δοκιμαστούν, αλλά και οι άμεσες υπενθυμίσεις για τους οδηγούς, την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και την επαυξημένη προσοχή που απαιτείται.
 
Αν και μέχρι στιγμής οι μετεωρολόγοι είναι αποθαρρυντικοί για το ενδεχόμενο να δούμε «λευκές ημέρες» και στις περιοχές εκτός ορεινού όγκου, οι επόμενες ημέρες θα δείξουν. Κρίνοντας ωστόσο ότι θα ήταν ένα άκρως ταιριαστό «ντεκόρ» στο Χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα της πόλης, ανυπομονούμε να δούμε και την Κομοτηνή στα λευκά.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, το «Καλά Χριστούγεννα» έχει αρχίσει ήδη να  βρίσκει «έδαφος» στο καθημερινό λόγο πολλών και κυρίως στις διαθέσεις μας!
 
Με το καλό λοιπόν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.