Ματια πισω απο σιδερα – Η εκθεση με τα επιβλητικα πορτρετα αδεσποτων σκυλων

Το Σάββατο πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Ζήκου με θέμα τα αδέσποτα της Ελλάδας

Έκθεση φωτογραφίας, αφιερωμένη στα αδέσποτα της Ελλάδας, από το φωτογράφο Νίκο Ζήκο, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.   Ο τίτλος της έκθεσης είναι ''Eyes behind bars''και πρόκειται για ένα εικαστικό δρώμενο φιλοζωικού χαρακτήρα. Αφορμή της έκθεσης είναι η πρωτοβουλία του φωτογράφου Νίκου Ζήκου  να φωτογραφίσει ασπρόμαυρα πορτρέτα σκύλων της φιλοζωικής οργάνωσης Save a Greek Stray, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ταχθεί στην προστασία των ζώων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, καθώς και στον έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων.

Τα πορτραίτα των σκύλων θα κοσμήσουν στις 7 Δεκεμβρίου, τον Πύργο Βιβλίων, στο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τις 09:00 έως τις 18:00. Η φιλοζωική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, Save a Greek Stray, τα τελευταία 5 χρόνια έχει ταχθεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ζωών, καθώς και στον έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων, διασώζοντας, στειρώνοντας και φιλοξενώντας στο καταφύγιο μας ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων ,που είχαν ανάγκη θεραπειών και προστασίας από τους κίνδυνους του δρόμου.

Αναγνωρίζοντας το θετικό αντίκτυπο της οργάνωσης Save a Greek Stray, ο φωτογράφος απαθανάτισε τα σκυλιά του καταφυγίου της. Ζώα χτυπημένα, άρρωστα, υπερήλικα, φοβικά ή απλώς εγκαταλελειμμένα στη μοίρα της αδέσποτης ζωής, παίρνουν παράταση ζωής, φιλοξενούμενα σε κλουβιά καταλυμάτων, περιμένοντας τον άνθρωπο που θα τους ανοίξει την πόρτα για πάντα. Οι φωτογραφίες θα είναι διαθέσιμες προς τους επισκέπτες της έκθεσης αντί δωρεάς προς την Save a Greek Stray. Εκπρόσωποι της Save a Greek Stray, όπως επίσης και ο ίδιος ο καλλιτέχνης, θα βρίσκονται καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ,για να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες για την έκθεση και τις δράσεις της οργάνωσης γενικότερα.

 

                                                                                                             Πηγή: lifo.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.