Η Νελλη Κατσου στο Εθνικο Συμβουλιο Ερευνας, Τεχνολογιας και Καινοτομιας

Το μέλος του ΔΣ της Pharmathen θα συμμετάσχει στην προσπάθεια να συνδεθεί η έρευνα με την Καινοτομία στη χώρα μας

Η κ. Νέλλη Κάτσου, μέλος του ΔΣ της Pharmathen SA, που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας με το υπερσύγχρονο εργοστάσιο στις Σάπες, είναι ένα από τα 11 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, η εναρκτήρια συνεδρίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Ν. Κάτσου είναι μέλος του ΔΣ της Pharmathen SA, εταιρείας που δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στο πεδίο της Έρευνας και Ανάπτυξης στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και αποτελεί σήμερα μία από τις δύο κορυφαίες εγχώριες επιχειρήσεις με βάση των αριθμό κατοχύρωσης πατεντών (PCT).

Επιπλέον, είναι μέλος της Επιτροπής Καινοτομίας του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, του Business Advisory Council του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ICC Hellas.

Η κ.Κάτσου μαζί με τον αδερφό της Βασίλη, είναι γόνοι του ιδρυτή της Ρharmathen Νίκου Κάτσου, και ανέλαβαν την εταιρεία σε νεαρή ηλικία, για να την απογειώσουν καθιστώντας την ισχυρή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συνδέεται η έρευνα με την καινοτομία και την οικονομία

Ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του τόνισε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που η καινοτομία αποκτά ισότιμο ρόλο στο πλαίσιο της Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Δείγμα ακριβώς της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να συνδεθεί η έρευνα με την καινοτομία και αυτή με την οικονομία.

Για αυτό και η συγκεκριμένη Γραμματεία μεταφέρθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι καμία έρευνα δεν επιτελεί τον κοινωνικό προορισμό της εάν τα αποτελέσματά της δεν μετατρέπονται και σε καινοτόμες λύσεις.

Το ΕΣΕΤΕΚ θα παρακολουθεί τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις στον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας, ενώ στις αρμοδιότητές τους είναι και η σύνταξη και υποβολή της ετήσιας Έκθεσης Στρατηγικής για την Έρευνα και την Καινοτομία με στόχο να αποτελεί βάση του σχεδιασμού για όλη τη δημόσια διοίκηση αλλά και την κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) συμμετέχουν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και άνθρωποι της αγοράς με αποδεδειγμένη εμπειρία και ικανότητα στην καινοτομία, ενώ για πρώτη φορά στις συνεδριάσεις συμμετέχει θεσμικά η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.