Διαπαραταξιακο και αναλογικο το νεο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδοπης

Στο «τιμόνι» της εκ νέου ο Μιχάλης Βασιλειάδης

«Η επόμενη διετία προβλέπεται δύσκολη και θα πρέπει να μας βρει ενωμένους»

Με ομόφωνη απόφαση των μελών του συγκροτήθηκε σε σώμα το νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης, με τον κ. Μιχάλη Βασιλειάδη να συνεχίζει για ακόμα μία θητεία στην θέση του προέδρου.

Το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου, συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας, 9 Δεκεμβρίου με στόχο την εκλογή του νέου προεδρείου το οποίο επίσης ομόφωνα κατέληξε στο πρόσωπο του κ. Παναγιώτη Ζωγραφόπουλου στη θέση του αντιπροέδρου, του κ. Ευάγγελου Λίτσου στην θέση του γενικού γραμματέα,  του κ. Γεώργιου Καρυδόπουλου στην θέση του ταμία, της κ. Ματούλας Καϊοπούλου στην θέση της οργανωτικής γραμματέα και των κ.κ. Σταμάτη Κιουτσούκη και Ελένη Χατζή στις θέσεις των μελών.

Όπως τόνισε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ. Βασιλειάδης πρόκειται για ένα διοικητικό συμβούλιο διαπαραταξιακό και αναλογικό, ένα συμβούλιο που «συνθέτει, προσθέτει και πολλαπλασιάζει», όπως ακριβώς επιβάλλει η επόμενη διετία που απαιτεί τους εκπαιδευτικούς ενωμένους.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να υπάρχει ενότητα και κοινή γραμμή μπροστά στα όσα αναμένεται να έρθουν το επόμενο διάστημα στον χώρο της εκπαίδευσης, καθώς τα έως τώρα δείγματα γραφής από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, όπως εξήγησε, διακρίνονται από προχειρότητα.

Αρχής γενομένης τους διορισμούς των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, όπου παρατηρήθηκαν, όπως υπογράμμισε ο κ. Βασιλειάδης, μεγάλες καθυστερήσεις με τις διαδικασίες να μην προχωρούν, όπως αντίστοιχα «παγωμένες» έμειναν και οι διαδικασίες επιλογής των διευθυντών εκπαίδευσης ανά νομό, όπου όπως εξήγησε «το υπουργείο δεν έδειξε ετοιμότητα σε σχέση με την εικόνα που ήθελε να βγάλει».

Το θέμα των διορισμών και στην γενική αγωγή αποτελεί ένα από τα ανοιχτά ζητήματα του κλάδου, καθώς όπως σημείωσε «και από την προηγούμενη κυβέρνηση υπήρχαν μόνο λόγια και δεσμεύσεις ότι θα διοριστούν 10.500 καθηγητές και δάσκαλοι στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση» γεγονός που παραμένει ακόμα και σήμερα ερωτηματικό. 

«Ακόμη δεν έγινε η επιτροπή διορισμών, στην οποία συμμετέχει σίγουρα και ένα μέλος της ΟΛΜΕ, αντίστοιχα και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, και την ίδια ώρα η κ. Κεραμέως θριαμβολογεί για περισσότερους από 30.000 διορισμούς αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, αντιθέτως δεν έχει ανακοινώσει τους μόνιμους διορισμούς» εξήγησε εκφράζοντας τον φόβο ότι τα πράγματα σε ό,τι αφορά τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών θα δυσχεράνουν ακόμα περισσότερο.

«Δεν μας φοβίζει η αξιολόγηση»

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης επικέντρωσε στο νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται προ των πυλών και αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με την επαναφορά του συμβούλου, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο θα αποτελεί το κύριο εργαλείο αξιολόγησης. «Εμείς δεν την φοβόμαστε την αξιολόγηση» εξήγησε για να γνωστοποιήσει πως η ΟΛΜΕ έχει καταθέσει τις δικές της προτάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται προτάσεις σύμφωνα με μοντέλα και των υπολοίπων δυτικών κρατών ως προς την διετή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τα νέα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, ζητήματα τα οποία «καίνε» όπως τόνισε και για τα οποία το υπουργείο δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του.

Στόχος της τοπικής ΕΛΜΕ αποτελεί η προώθηση και τοπικών ζητημάτων, αρχής γενομένης από τους διορισμούς, τις υπηρεσιακές μεταβολές και τις αποσπάσεις, τον προγραμματισμό των σχολείων ως προς το πάγιο αίτημα αυτός να γίνεται από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά, αλλά και ζητήματα πιο επικεντρωμένα όπως η λειτουργία του 5ου Γυμνασίου Κομοτηνής που έχει ιδρυθεί σε ΦΕΚ αλλά παραμένει «παγωμένο» αλλά και το νέο πρότυπο και πειραματικό σχολείο επίσης στην Κομοτηνή σε συνεργασία με το ΔΠΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.