Καφε και επιπλα μπαμπου θελει να φερει η Ινδονησια στην περιοχη μας

Συνάντηση του Πρέσβη της Ινδονησίας με τον Δήμαρχο Κομοτηνής

Τον Δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιάννη Γκαράνη, επισκέφτηκε στο γραφείο του στο Δημαρχιακό κατάστημα, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα, κ. Ferry Adamhar την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εδραίωσης σχέσεων γνωριμίας, εθιμοτυπίας και διερεύνησης προοπτικών συνεργασίας.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής καλωσόρισε τον Πρέσβη και του παρουσίασε τον Δήμο Κομοτηνής, καθώς και τις  δυνατότητες ανάπτυξής του. Ο Πρέσβης της Ινδονησίας περιέγραψε τη χώρα του και έκανε εκτενή αναφορά στο εθνικό πρόγραμμα πολιτισμού, στο πλαίσιο του οποίου προσφέρονται τριμηνιαίες πανεπιστημιακές υποτροφίες σε υπηκόους άλλων χωρών, προκειμένου να γνωρίσουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ινδονησίας. Κάλεσε δε μέσω του Δημάρχου τους δημότες της Κομοτηνής να αιτηθούν των υποτροφιών και να έρθουν να ζήσουν στη χώρα του και να γνωρίσουν την εκπαίδευσή της.

Ακόμη, οι δύο άνδρες συζήτησαν τη δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, καθώς τόσο η Κομοτηνή, όσο, φυσικά και η Ινδονησία, παράγουν μια σειρά από εξαγώγιμα προϊόντα.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Γκαράνη, φαίνεται να τους κινεί το ενδιαφέρον το χαρμάνι του καφέ που έχουμε στην Κομοτηνή, για αυτό και θέλουν να εξάγουν καφέ και στην χώρα μας, ενώ σε δεύτερο χρόνο ενδιαφέρονται να προχωρήσουν και στην εισαγωγή επίπλων, κυρίως από μπαμπού.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το άμεσο μέλλον, ενώ ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα σημείωσε ότι τη συνέχιση της οικοδόμησης σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τον Δήμο Κομοτηνής θα αναλάβει ο Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στη Θεσσαλονίκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.