Πρωτοτυπη εικαστικη πανδαισιαστην 25η εκθεση του Συλλογου «Αθηνιων»

Εικαστικά εκθέματα ιδιαίτερης τεχνικής και υψηλής αισθητικής από Ροδοπίτες καλλιτέχνες

Στα εγκαίνια της 25ης ετήσιας καθιερωμένης έκθεσης εικαστικών,που πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη-Μέγαρο Στάλιου, το απόγευμα του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου, πολλοί φιλόμουσοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγήθούν στις καινούργιες καλλιτεχνικές δημιουργίες των μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων». Για όσους δεν άδραξαν την ευκαιρία αλλά επιθυμούν να γίνουν κοινωνοί των έργων των μελών του Συλλόγου, η έκθεση θα διαρκέσει έως και την παραμονή Χριστουγέννων, Τρίτη 24 Δεκεμβρίου και οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά, τις πρωινές ώρες από τις 11:00 έως 13:00 και τις απογευματινές ώρες από τις 18:30 μέχρι τις 21:00. 

«Πρόκειται για πρωτότυπα προσωπικά δημιουργήματα που δεν έχουμε την παραμικρή επανάληψη»

Η έκθεση απαρτίζεται από 50 ζωγραφικά έργα, 20 περίπου γλυπτικά και 60 φωτογραφικά, όπως πληροφόρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών «Αθηνίων» κ. Άρης Ασσαριωτάκης. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα εκθέματα είναι «όλα καινούργια έργα και δουλείες των μελών του συλλόγου και αυτό είναι το αξιοσημείωτο, δεδομένου ότι δεν έχουμε την παραμικρή επανάληψη. Ως εκ τούτου παρουσιάζει για αυτόν τον λόγο ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αυτό το οποίο βλέπουμε στα εκθέματα, είναι καλλιτεχνικά δημιουργήματα, τα οποία πηγάζουν από την πραγματικότητα και έχουν μετουσιωθεί εικαστικά για το πως τα μέλη μας αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, αφού πρώτα έχει γίνει μια ανάλογη εικαστική και ψυχική ζύμωση».

«Με την συνεχή αρωγή του κόσμου θα καλύπτουμε ότι κενό υπάρχει στον χώρο των εικαστικών»

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολυποίκιλη καλλιτεχνική δράση του Συλλόγου «Αθηνίων», τονίζοντας πως «τα τελευταία χρόνια έχει επιδείξει ένα ξεχωριστό έργο τόσο σε επίπεδο εκθεσιακό, αλλά και όσον αφορά την προσφορά του και την διοργάνωση τέτοιων δράσεων, ούτως ώστε να καλύπτει ότι κενό υπάρχει στον χώρο των εικαστικών». Ο κ. Ασσαριωτάκης ευελπιστεί ότι με «την αρωγή του κόσμου, ο οποίος είναι κοντά μας και μας έχει αγκαλιάσει, θα συνεχίσουμε δυναμικά σε αυτήν την δημιουργική πορεία».  Επιπλέον μια σημαντική και ζωτική δραστηριότητα για τονΣύλλογο είναι τα εικαστικά εργαστήρια του, όπουαισίως φέτος έχουν φτάσει τα 17 και απασχολούν περίπου 200 μαθητευόμενους, όπως ενημέρωσε και ο ίδιος κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.