Συναρπασε η δευτερη συναυλια του 3ου κυκλου Μουσικης Δωματιου

Πιάνο και φλάουτο οι πρωταγωνιστές μιας ακόμη εξαιρετικής συναυλίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συναυλία του 3ου κύκλου Μουσικής Δωματίου, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στον χώρο του  Πολιτιστικού Κυττάρου (πρώην ΡΕΞ).

Το «βήμα» αυτή τη φορά δόθηκε σε δύο νέους και πολυπράγμονες μουσικούς, παρουσία κόσμου που κάλυπτε ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα, της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσας Λιβεριάδου αλλά και του ιθύνοντα νου του εν λόγου κύκλου συναυλιών κ. Δημήτρη Σβυντρίδη.

Πρόκειται για την κ. Ελένη Ναουμίδου και τον φλαουτίστα κ. Νικόλαο Ζήση, οι οποίοι έχοντας ποικίλες διακρίσεις στον χώρο της κλασικής μουσικής απέδωσαν μουσικά έργα των G. Ph. Telemann, G. Donizetti, Fr. Borne , J. Mouquet , P.I.Tschaikowsky και Fr. Martinμεέναν καθόλα εξαιρετικό τρόπο.

Αρχικά, ο κ. Σβυντρίδης ανέλαβε να εισάγει τον παρευρισκόμενο κόσμο στο κλίμα της εκδήλωσης, παρουσιάζοντας αμφότερους τους μουσικούς και κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο φλάουτο, αναφερόμενος στην εγχώρια και διεθνή εξελικτικά ιστορία του, ως συνοδευτικό και όχι μόνο μουσικό όργανο.

Τέλος, ευχαρίστησε τόσο τον δήμο όσο και την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου για την ανεκτίμητη συμβολή της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου, καλωσορίζοντας στη σκηνή τους δύο μουσικούς.

Ο κ. Νικόλαος Ζήσης, φρόντισε να πληροφορήσει το κοινό για τα έργα που ακολούθησαν, παραδίδοντας κάποιες απαραίτητες πληροφορίες τόσο για το είδος της μουσικής όσο και για τους συνθέτες αυτής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κοινό να καταχειροκροτεί τους δύο μουσικούς, οι οποίοι στάθηκαν αντάξιοι των προσδοκιών  και ανέδειξαν με έναν αν μη τι άλλο περίτεχνο τρόπο  τη μαγεία της κλασικής μουσικής.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.