Εκδηλωση για τα νεοδιοριζομενα μελη των Εκκλησιαστικων Συμβουλιων

Από τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Με τη θητεία των μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριακών Ιερών Ναών να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής διόρισε τα μέλη των συμβουλίων για την επόμενη περίοδο, και με αφορμή αυτής της απόφασης πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Κυριακής, 15 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου, πανηγυρική εκδήλωση προς τιμήν των νεοδιοριζόμενων μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων.

Αρχικά, τα μέλη της χορωδίας του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής υπό την διεύθυνση του Μουσικοδιδασκάλου κ. Γεωργίου Πενέτη απέδωσαν επίκαιρους ύμνους των Χριστουγέννων και έτερα παραδοσιακά ψαλτοτράγουδα.
 
Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως και Ιεροκήρυξ Αυτής, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Βαρθολομαίος Ιατρίδης, ανέλυσε τον ισχύοντα Κανονισμόν «Περί Ιερών Ναών και Ενοριών» σε συνάρτηση με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφερόμενος στα απορρέοντα από αυτά καθήκοντα των μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, αλλά και στον Κανονισμό περί «συγκροτήσεως, αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των Μητροπολιτικών Συμβουλίων» που έχει ψηφισθεί από το 2014.

Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες στο έργο της τοπικής Εκκλησίας, όπως αποκάλεσε τους νεοδιοριζόμενους εκκλησιαστικούς επιτρόπους, αναφέρθηκε διεξοδικά στα καθήκοντά τους, στην καλή τους διάθεση να στηρίξουν το Ενοριακό, που αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία, αλλά παράλληλα και στον αγώνα που πρέπει να καταβάλλουν ώστε να συνδράμουν στο όλο πνευματικό και κοινωνικό έργο.
 
Δεν παρέλειψε δε να συγχαρεί τον Χοράρχη και τα Μέλη της Χορωδίας του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής, τον π. Βαρθολομαίο για την εισήγησή του, ενώ επικαλέστηκε προς όλους την χάριν και το έλεος του Κυρίου ευχηθείς πατρικώς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.