Ο κ. Ναλμπαντης η «ο κυριος διοικητης» του Σισμανογλειου Νοσοκομειου Κομοτηνης

Απαρατήρητα

Ευχάριστη έκπληξη για μας, η ολιγόωρη παραμονή μας στο Γενικό Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, η οποία μας επέτρεψε συζητήσεις για την πορεία του Νοσοκομείου Κομοτηνής και τους διοικητές του –τότε ήταν νωπό ακόμη το θέμα του διορισμού στη θέση της διοικήτριας της κ.Γιαμουστάρη– μέχρι σήμερα, ευρεία συζήτηση που ξεκίνησε από τη θητεία του κ. Χατζηνέστωρος, συνέχισε με την ολιγοετή ανάληψη  της διοίκησης από τον κ. Κώστα Ναλμπάντη, έφτασε στον κ. Φιλιππίδη, και μας υπενθύμισε πολλά. Κυρίως, ότι όλοι οι μέχρι τώρα διοικητές του Νοσοκομείου από το 2010 και μετά κατέβαλαν προσπάθειες να λειτουργεί το Νοσοκομείο με τον καλύτερο τρόπο, είτε αυτός ήταν ο κ. Χατζηνέστωρος είτε ο κ. Ναλμπάντης, που κράτησαν πραγματικά παρόλες τις τότε περικοπές στον προϋπολογισμό του–εν συγκρίσει με τα τεκταινόμενα– σε υψηλό επίπεδο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, καταβάλλοντας μόχθο προσωπικό, και συλλογικό μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου.
 
Από τους δύο προαναφερθέντες άνδρες μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παρόν παρουσιάζει όμως η περίπτωση του κ. Κώστα Ναλμπάντη, που είναι ενεργός πολιτικά, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με την συμπολίτευση, είχε υποβάλει αίτηση για Διοικητής του Σισμανόγλειου, και παραμένει στις επάλξεις του κυβερνώντος κόμματος, έτοιμος κάθε στιγμή να προσφέρει υπηρεσίες. Προσωπικότητα ανοιχτή στο διάλογο, με όλους τους συμπολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης και ιδεολογίας, πρόδρομη νεοδημοκρατική, σε επίπεδο δημοκρατικής συνείδησης, persona, αφού κανένας συμπολίτης λόγω ιδεολογίας δεν του ήταν «εχθρός», όπως πολλές φορές συνέβη στον τόπο με τους αρεστούς και μη αρεστούς και τις γνωστές τακτικές αντεκδίκησης και τιμωρίας των «αντιφρονούντων», μας έκανε εντύπωση η μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του στην ολιγόωρη παραμονή μας στο Γενικό Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, μέσω των προσφωνήσεών του ακόμη και σήμερα ως «κυρίου διοικητή» από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
 
Κατόπιν αυτού, και με την αίγλη και το έργο του κ. Φιλιππίδη ενώπιόν μας κυρίως με το project του Νέου Νοσοκομείου, προσπαθήσαμε να θυμηθούμε, γιατί αυτή η εκτίμηση στο πρόσωπο του διετούς μόνο θητείας «κυρίου διοικητή», του Κώστα Ναλμπάντη στο Σισμανόγλειο.
 
Φυσικά και δεν τα θυμηθήκαμε όλα, επειδή όμως ο τύπος είναι ο τρέχων ιστορικός της καθημερινότητας του τόπου, μας έμεινε  στο νου, στο τέλος του 2015, η θαρραλέα τοποθέτησή του προς τον τότε υπουργό κ. Κουρουμπλή, με την άρνησή του να μεταταγούν 15 νοσηλεύτριες που θα απογύμνωναν το Νοσοκομείο, όπως μας έμειναν οι προσπάθειές του για τους δέκα επικουρικούς γιατρούς που είχε επιτύχει να προστεθούν στο προσωπικό του, ή  έμεινε στον νου η διασφάλιση επί ημερών του της λειτουργίας των εφημεριών των τεσσάρων κλινικών που δεν λειτουργούσαν, όπως επίσης η εξαιρετική συνεργασία του με τον κ. Χατζηνέστωρα για τη συνέχιση  διασυνοριακών προγραμμάτων του Νοσοκομείου.
 
Σαφώς είναι και άλλα, η μνήμη μας όμως μερική πάντοτε, αυτά μέσω της ενθύμησης των εικόνων του ρεπορτάζ μπόρεσε να ανασύρει.
 
Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Ναλμπάντης ώριμος τυπικά σε ηλικιακό επίπεδο, έχει να επιδείξει από παλιά πρόδρομη συνειδησιακή νεοδημοκρατική ωριμότητα. Δημοκρατικά προοδευτική, εξ ου και σπανία, ακόμη και σήμερα που οι μικρές συμπεριφορές πλεονάζουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.