«Να ανακληθει αμεσα η αδικη μετακινηση αστυνομικου-μελους μας»

Δημόσια καταγγελία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Σε δημόσια καταγγελία για την αναιτιολόγητη απόσπαση Αστυνομικού προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης. Σύμφωνα με την καταγγελία η εν λόγω απόσπαση ήρθε κατόπιν δημοσιεύματος εφημερίδας, που επέκρινε την ενέργεια Αστυνομικού να βεβαιώσει σειρά τροχονομικών παραβάσεων στους δρόμους και πεζοδρόμια πλησίον του κτηρίου που στεγάζεται το Δημαρχείο Μαρώνειας-Σαπών.

Ολόκληρη η καταγγελία είναι η εξής:

«Με έκπληξη και λύπη, λάβαμε γνώση του πρωτοσέλιδου άρθρου της  τοπικής εφημερίδας « ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ» (ιδιοκτησίας-έκδοσης Κ.Γ. ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.) της 05/12/2019, με τίτλο «ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Α.Τ. ΣΑΠΩΝ, με το οποίο γίνεται προσπάθεια σπίλωσης του κύρους και της εικόνας του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών, ενός περιφερειακού Τμήματος που σε καθημερινή βάση οι ελάχιστοι Αστυνομικοί που διαθέτει, δίνουν αγώνα ώστε να ανταπεξέλθουν  στα θέματα Τάξεως, Ασφάλειας αλλά και Τροχαίας της αρμοδιότητάς του.

Ο προβληματισμός μας είναι εντονότερος γιατί το εν λόγω άρθρο, δημοσιεύτηκε από τον ιδιοκτήτη-εκδότη-νυν Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών,  κατόπιν βεβαίωσης σειράς τροχονομικών παραβάσεων στους δρόμους και πεζοδρόμια πλησίον του κτηρίου που στεγάζεται το Δημαρχείο Μαρώνειας-Σαπών, από Αστυνομικό του Α.Τ. Σαπών.

Η οργή μας όμως ξεχείλισε όταν η τοπική μας ηγεσία, «επιβράβευσε» τον εν λόγω Αστυνομικό που τόλμησε να βεβαιώσει τις παραβάσεις τις οποίες διαπίστωσε, αποσπώντας τον σε άλλη υπηρεσία του Νομού , την 18/12/2019, χωρίς την επιθυμία του και χωρίς να την αιτιολογεί.

Η Ένωση μας καταγγέλλει την αήθη επίθεση της συγκεκριμένης εφημερίδας εναντίων των Αστυνομικών Υπαλλήλων (και όχι οργάνων, άβουλων και κατευθυνόμενων όπως ενδεχομένως κάποιοι θα ήθελαν), το έργο και την προσφορά των οποίων αναγνωρίζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης καταγγέλλει και την αναίτια και τιμωρητική μετακίνηση του μέλους μας από το Α.Τ. Σαπών, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού και των υπολοίπων Αστυνομικών που υπηρετούν στην συγκεκριμένη και όχι μόνο υπηρεσία.

Οι αστυνομικοί της Ροδόπης δεν εκφοβίζονται από τέτοιες ενέργειες που ανήκουν σε άλλες εποχές. Θα συνεχίσουμε να εκτελούμε το καθήκον μας με αυταπάρνηση και γνώμονα πως όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο, ασχέτως θέσης, εξουσίας, γνωριμιών.

Ζητούμε από την φυσική και πολιτική μας ηγεσία να λάβουν θέση για το περιστατικό και να ανακαλέσουν άμεσα την άδικη μετακίνηση του αστυνομικού-μέλους μας, στέλνοντας το μήνυμα ότι όταν ο Αστυνομικός εφαρμόζει τους νόμους του κράτους δεν έχει λόγο να φοβάται τίποτα και κανέναν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.