Το Αρχαιολογικο Μουσειο Αβδηρων γιορταζει τα 20χρονα του

«Γενέθλια» εκδήλωση στις 20 Ιανουαρίου

Στις 20 Ιανουαρίου του 2000 εγκαινιάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων. Στην αίθουσα εκδηλώσεων επικρατεί το αδιαχώρητο. Ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των αρχαιολόγων γίνεται πραγματικότητα.
 
20 χρόνια πέρασαν από τότε. 20 γόνιμα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων το μουσείο, υπηρετώντας τον Πολιτισμό, αποτέλεσε ενεργό κύτταρο της περιοχής: Δέχτηκε πάνω από 192.000 επισκέπτες, φιλοξένησε συνέδρια, εκδηλώσεις για το κοινό (διαλέξεις, στοχευμένες ξεναγήσεις, φωτογραφικές εκθέσεις, παρουσιάσεις έργων τέχνης, μουσικές βραδιές κλπ), ενώ ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα δίδαξαν στους μαθητές την ιστορία και την καθημερινή ζωή των Αβδηριτών. Οι αρχαιολόγοι έχουν εκπονήσει πλούσιο υλικό μάθησης και προβολής (φυλλάδια, αφίσες, μπάνερκλπ). Έχει επίσης ληφθεί μέριμνα για άτομα με κινητικές δυσκολίες και προβλήματα όρασης.
 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, επιθυμώντας να υπενθυμίσει στην τοπική κοινωνία την εικοσαετή παρουσία του μουσείου, χαρακτηρίζει το έτος αυτό «Έτος Μουσείου Αβδήρων»και οργανώνει κατά τη «γενέλθιο» ημέρα του, δηλαδή στις 20 Ιανουαρίου του 2020 και ώρα 7.30 μ.μ. εκδήλωση μνήμης, αλλά και υποδήλωσης της προσπάθειας για διαρκή εξέλιξη της πολύπλευρης προσφοράς του. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Χαιρετισμούς.
  • Παρουσίαση της οργάνωσης της έκθεσης από τον τότε προϊστάμενο της Εφορείας, Επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων, Διαμαντή Τριαντάφυλλο.
  • Παρουσίαση της δραστηριότητας του μουσείου κατά την παρελθούσα εικοσαετία από την Προϊσταμένη της Εφορείας Κωνσταντίνα Καλλιντζή.
  • Μουσική (Μουσικό Σχολείο Ξάνθης).
  • Φωτογραφική έκθεση.
  • Δεξίωση.

Info

Είσοδος ελεύθερη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.