Το «συγκριτικο πλεονεκτημα» της Κομοτηνης αναζητουν Δημος και Εμπορικος Συλλογος για την τουριστικη αναπτυξη της

Σχετική έρευνα αλλά και οι επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού θα θέσουν την βάση στο «παζλ» του τουριστικού προϊόντος που πρέπει να δημιουργηθεί

Γιάννης Γκαράνης, Δήμαρχος Κομοτηνής
«Στόχος μας να προσδώσουμε στον Δήμο το πλεονέκτημα που μέχρι σήμερα δεν είχε»

Τη διενέργεια έρευνας για την ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος της Κομοτηνής πάνω στο οποίο θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας αποφάσισαν ο Δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής σε πρόσφατη συνάντησή τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας σε συνδυασμό με τα όσα θα καταθέσουν στον διάλογο ξενοδόχοι και επαγγελματίες του κλάδου του  τουρισμού, θα ολοκληρώσουν σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη το «παζλ» του τουριστικού εκείνου προϊόντος πάνω στο οποίο τα επόμενα χρόνια η δημοτική αρχή και λοιποί φορείς θα δουλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης καλεσμένος στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» κάνοντας τον απολογισμό των φετινών εορταστικών δράσεων του Δήμου,  αλλά και την στόχευσή του για το άμεσο και απώτερο μέλλον, κάνοντας λόγο για έναν ομορφότερο και καλύτερο των προηγούμενων ετών Δήμο, ως προς τον στολισμό και τις δράσεις, που κατάφερε να  αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή κυρίως από τις γειτονικές πόλεις, αφήνοντας ένα θετικό πρόσημο, που θα αποτελέσει οδηγό για τα επόμενα έτη.

«Κυρίως μας έδωσε δύναμη για την επόμενη χρονιά, την οποία θα αρχίσουμε να συζητάμε από τον επόμενο μήνα, ώστε να μην μπούμε στη διαδικασία να τρέχουμε το τελευταίο διάστημα, για τις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν διαγωνισμούς, αγορές, κλπ, που πρέπει να κάνεις τις ημέρες των εορτών, και να έχουμε ακόμη πιο στολισμένη την πόλη μας την επόμενη αντίστοιχη περίοδο» τόνισε ο ίδιος, εξηγώντας πως η αρχή έγινε και στους οικισμούς του Δήμου η συνέχεια της οποίας αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη χρονιά ώστε «να μπορέσει ο κόσμος να αντιληφθεί ότι δεν είναι παραμελημένοι και ότι ο Δήμος Κομοτηνής είναι και για αυτούς». 

Ως προς την επισκεψιμότητα του κόσμου στην Κομοτηνή, η πληρότητα των Ξενοδοχείων σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Ξενοδόχων άγγιξε το 70% , με τον κ. Γκαράνη να κάνει λόγο για ένα καλό ξεκίνημα για την παραμονή επισκεπτών έστω και για λίγα εικοσιτετράωρα στην περιοχή μας, το οποίο ωστόσο απαιτεί υποδομές αλλά και σημεία ενδιαφέροντος που θα την καταστήσουν ελκυστική για τον επισκέπτη.

Η ολοκλήρωση των εργασιών ανάδειξης του ιστορικού κέντρου εντός του 2020 αλλά και τα όσα προτίθεται με βάση τα αποτελέσματα της προαναφερθείσας έρευνας να κάνει η δημοτική αρχή τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον ίδιο θα προσδώσουν στον Δήμο «ένα πλεονέκτημα που μέχρι στιγμής δεν το είχε» καθώς όπως τόνισε «για να μιλάς για τουρισμό πρέπει ένας τόπος να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα».

Οι υποδομές σύμφωνα με τον ίδιο είναι το σημαντικότερο στοιχείο ώστε να ακολουθήσει το απαραίτητο «αφήγημα» που θα καταστήσει έναν τόπο τουριστικά ενδιαφέροντα, γεγονός που βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου Κομοτηνής για το 2020.

«Το 2020 πέραν του ότι θα έχουμε μία “πανηγυρική” χρονιά υπό την έννοια της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση θα είναι και μία μεγάλη χρονιά σε επίπεδο έργων» δήλωσε ο κ. Γκαράνης χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως στόχος είναι η ολοκλήρωση έργων που βρίσκονται ήδη εν εξελίξει και η εκκίνηση τουλάχιστον του 1/3 των έργων που προετοιμάζονται από τη νέα δημοτική αρχή.

Σχεδόν έτοιμο το πρόγραμμα των δράσεων του Δήμου για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση

Ως προς τον «πανηγυρικό» χαρακτήρα του νέου έτους ο ίδιος γνωστοποίησε πως το 90% των δράσεων που σχεδιάζει η δημοτική αρχή για την επέτειο των 100 ετών είναι ήδη έτοιμο, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η έγκριση τους από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου και τους επικεφαλείς των παρατάξεων για να γνωστοποιηθεί και στο ευρύ κοινό. Ο ίδιος πάντως έκανε λόγο για ένα «πολύ καλό και διαφορετικό πρόγραμμα»  αποτελούμενο από ιστορικές εκδηλώσεις «που θα αναδείξουν την ταυτότητα της πόλης  και θα μας ταξιδέψουν στο παρελθόν και σε πτυχές αυτού που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε».

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Κομοτηνής, εν αναμονή και της έναρξης λειτουργίας των νέων ημιυπόγειων κάδων ανακύκλωσης από την επόμενη εβδομάδα, γνωστοποίησε πως επίσης την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν σε συνεργασία με την εταιρεία Follow Green, δράσεις ενημέρωσης σε σχολεία της περιοχής σε σχέση με την ανακύκλωση και θα ακολουθήσουν σεμινάρια και συναντήσεις σε γειτονιές της πόλης, με συλλογικότητες και συλλόγους ώστε να γνωρίσουν την έννοια αλλά και τους ορθούς τρόπους ανακύκλωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.