Η ομιλια του Κωνσταντινου Δασκαλακη στο ΔΠΘ (+Βιντεο)

Η ομιλία διοργανώνεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τον Δήμο Ξάνθης, σε συνεργασία με τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca.

Παρακολουθήστε ξανά την ομιλία του διεθνούς φήμης Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, Έλληνα Καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Massachusetts Institute of Technology, με θέμα «Υπολογιστική επανάσταση: Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας» που συνδιοργάνωσαν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ο Δήμος Ξάνθης, σε συνεργασία με τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca.
 
 
 
Η ομιλία του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δασκαλάκη πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, στο Αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ., στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων Ξάνθης.
 
Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Berkeley και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft.
 
Η έρευνά του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και τη διεπαφή της με τα Οικονομικά, τη Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Έχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική από τον Διεθνή Οργανισμό Επιστήμης των Υπολογιστών ACM, με το βραβείο Kalai από τη Διεθνή Ένωση Θεωρίας Παιγνίων, το βραβείο εξαιρετικής δημοσίευσης από τη Διεθνή Ένωση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών SIAM, το Career Award από το Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής, το βραβείο Πληροφορικής του Ιδρύματος Sloan, την ερευνητική υποτροφία της Microsoft και το βραβείο έρευνας από το Ίδρυμα Giuseppe Sciacca του Βατικανού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.