Ταξη στους χωρους με συσκευασιες φυτοφαρμακων βαζει ο Δημος Μαρωνειας-Σαπων

Σχεδόν 30 σημεία με ζητήματα υπήρχαν σε όλο το Δήμο

Ικανοποίηση στους Προσκυνητές για τον καθαρισμό των δικών τους χώρων

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια, μπαίνει τάξη στους χώρους διαχείρισης κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων γύρω από τον οικισμό εξέφρασε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Κοινότητας Προσκυνητών κ. Πάνος Παρασκελίδης. 

Όπως αναφέρει, λίγο πριν την εορταστική περίοδο με εντολή του δημάρχου κ. Ντίνου Χαριτόπουλου καθαρίστηκαν οι εδώ και πολλά χρόνια εστίες οικολογικής ρύπανσης που δημιουργούσαν οι όγκοι των κουτιών φυτοφαρμάκων.

Μάλιστα υπενθυμίζει πως καμία προσπάθεια συλλογής δεν έγινε, τουλάχιστον από το 2010 ως σήμερα δημιουργώντας ένα απαράδεκτο αποτέλεσμα, ενώ οι οχλήσεις τόσο των προηγούμενων όσο και του ίδιου, που ανέλαβε το φθινόπωρο του 2014, έπεσαν στο κενό, μέχρι τώρα.

Σημειώνει δε, προς πάσα κατεύθυνση, πως «τώρα για όσους λένε “ε και τι έγινε πάλι θα ξαναπετάξουνε κουτιά” ας σκεφτούν πως και στο τραπέζι τους θα ξαναρίξουν ψίχουλα αυτό σημαίνει πως θα το αφήσουν ασκούπιστο;»

Η παρέμβαση στους Προσκυνητές, έγινε στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας του Δήμου να βάλει τάξη σε ένα ζήτημα, το οποίο αφορά την υγεία των δημοτών του, σημείωσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, εκτιμώντας πως κατά μήκος του Δήμου υπήρχαν περίπου 30 σημεία στα οποία ήταν παρατημένα τα φυτοφάρμακα.

Όπως ανέφερε οι βρύσες υπάρχουν στους χώρους, για το ξέπλυμα των συσκευασιών, όμως χρειαζόταν παρέμβαση και στους κάδους αλλά και γενικότερα στο χώρο, ώστε και να είναι πιο ασφαλής, αλλά και να μπορούν οι αγρότες να τους χρησιμοποιούν καλύτερα, μιας και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν ξανά με ένταση οι αγροτικές εργασίες.

Βέβαια τόνισε πως θα πρέπει και οι αγρότες να προσέχουν περισσότερο, αλλά και ο Δήμος να είναι πιο οργανωμένος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.